Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, ilçedeki üretkenliği artırmak için yerel kurumlarla iş birliği yapacaklarını vurguladı.
Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, Balya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Fındık ile birlikte ilçede tarımsal üretimi destekleyen bir etkinlik düzenledi. İki isim, Ziraat Odası'nın eğitim amaçlı olarak kurduğu uygulamalı sera alanını ziyaret ederek, burada karpuz ekimi gerçekleştirdi. Başkan Gaga, bu etkinlikte yaptığı açıklamada, "Bereketli olsun" dileğinde bulunarak, ilçede tarımsal üretkenliği ve refahı artırmayı amaçladıklarını ifade etti.
Başkan Gaga, ayrıca ilçedeki üretim faaliyetlerinin daha da geliştirilmesi için yerel kurumlarla ve vatandaşlarla iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Bu tür uygulamalı eğitimlerin, çiftçilere yeni yöntemler öğretmek ve tarımsal verimliliği artırmak adına önemli bir fırsat sunduğunu vurgulayan Gaga, Balya'nın ekonomik kalkınması için tarıma verilen desteğin önemine dikkat çekti.
Ziraat Odası Başkanı Mustafa Fındık da etkinlikte, tarımsal eğitimlerin çiftçilerin bilgi seviyesini artırarak, verimli üretim yapmalarına katkı sağladığını belirterek, bu tür projelere devam edileceğini ifade etti. Karpuz ekiminin ilçede tarımsal üretimi artırma yönündeki çalışmalara katkı sağladığına dikkat çekildi.
HABER: HABER MERKEZİ
Yorum yapın