Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle yangınların arttığı Balıkesir’de, Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker, Körfez Bölgesine gelen tatilcileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker, orman yangınları konusunda vatandaşların özellikle de körfez bölgesine tatile gelen vatandaşların duyarlı olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Balıkesir ve genelinde artan hava sıcaklıkları ve kuvvetli rüzgâr, orman yangınları açısından büyük bir risk oluşturmaya devam ediyor. Balıkesir'de kurumlar tarafından yapılan uyarılar devam ederken Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker'de hem tatilcileri hem de üreticileri yangınlara karşı uyardı.

Başkan Diker yaptığı açıklamada; “Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle bulunduğunuz bölgeye her ne sebeple geldiyseniz lütfen izinli piknik alanlarının dışındaki arazi, su başları, çeşme başları zeytinlik alanlarının kenarı piknik yapmayın, yapanları uyarın, gerekiyorsa şikâyet edin, cam eşyalarınızı, sönmemiş izmaritlerinizi dışarıya atmayın. Atanlar olursa uyarın. Tarımsal alan ve yollarda mümkünse bu havalarda yürüyüşler de bulunmayın. Şayet buralardan insan eliyle başlayacak bir kıvılcım, telafisi zor yangınlara sebebiyet vermesin” dedi.

Zeytin üreticilerinin de dikkatli olmalarını ve felaketlere sebep olmamasını söyleyen Başkan Diker, “Zeytinlik alanlarımızı ve yol kenarlarını otlu bırakmayalım. Mümkünse en kısa zamanda sabahın çok erken saatlerinde ot biçme mücadelesini dikkatlice yapalım ki hem kendi malımıza hem de ormanlık alanlara kadar sıçrayacak felaketlere sebep olmayalım” dedi.

Karayolları ve Belediyeleri de önlemler konusunda uyaran Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker, “Özellikle köy yolları, çevre yolları ve duble yolların yaz günlerinin tatilciler ve sürücüler tarafından dikkatsizce kullanılmasından dolayı yol kenarlarında ki otların bir an evvel biçilmesi gerekmektedir. Bu konuda ilgili alanlar içinde ki halen biçilmemiş otların kurumların görev ve sorumluluklarını bir kez daha hatırlatır, kısa sürede yerine getireceklerini ve konuya hassasiyetle yaklaşacaklarını umuyorum” ifadelerini kullandı.

HABER: SERMİN ASLAN