İstatistiklere göre Balıkesir, midye yetiştiriciliğinde Türkiye’de birinci.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Erdek’te faaliyet gösteren Türkiye’de en büyük midye arındırma ve işleme tesisi olan işletmeyi ziyaret etti. Midye yetiştiriciliğinde Türkiye’de birinci olan işletmeyi ziyaret eden Müdür Alkan, çalışmaları yerinde inceledi.

 

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, ziyarette midye üretimi başta olmak üzere su ürünleri üretiminin arttırılması için uygulanması planlanan projeler ve yatırım hedeflerini değerlendirerek yürütülen çalışmalar hakkında işletme yetkilileri ile bilgi alışverişinde bulundu.

Midye üretim sektöründe lider olmaktan memnun olduğunu ifade eden Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan midye yetiştirici işletmelerini birleştirerek Balıkesir’ de kurulması planlanan Midye Yetiştiriciler Birliği ile midye üretim merkezinin Balıkesir olması hedeflendiğinin önemini vurguladı.

Tam otomasyonlu teknolojik ekipmanlarla günlük 3 ton midye işlenilecek olan firma bölge ekonomisine katkı sağlayarak, ülkemizin su ürünleri üretiminde ve ihracatında önemli rol oynuyor.

Erdek ilçesinde faaliyet gösteren işletme ziyaretine Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan’ın yanı sıra Şube Müdürü Abdulkadir Şahin, Şube Müdürü Osman Baygönül, İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, teknik personeller ile işletme yetkilileri katıldı.

HABER: SERMİN ASLAN