BAÜN akademisyenlerinin geliştirdiği Türkçe “Sessiz İstifa ve Sessiz İşten Çıkarma” ölçeği, sağlık profesyonelleri arasında geçerliliği kanıtlandı ve çalışan bağlılığını artıracak stratejilere ışık tutuyor.
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) akademisyenleri tarafından yürütülen çalışma, ölçeğin Türk sağlık profesyonelleri için geçerli ve güvenilir bir ölçme aracı olduğunu ve kurumların çalışan bağlılığını artırmak için etkili politikalar oluşturması gerektiğini ortaya koydu.
BAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Karadaş ile Doç. Dr. Celalettin Çevik tarafından ortaya konulan "Psychometric analysis of the quiet quitting and quiet firing scale among Turkish healthcare professionals" başlıklı çalışma, uluslararası dergi sıralamalarında en üst dilimlerden olan Q2 ölçeğindeki Journal of Evaluation in Clinical Practice dergisinde yayımlandı.
“Ölçek, Türk Sağlık Profesyonelleri İçin Güvenilir ve Geçerli”
“Sessiz İstifa ve Sessiz İşten Çıkarma Ölçeği”nin Türkçe uyarlamasının yapılarak geçerlilik ve güvenilirliğinin değerlendirildiği çalışma hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Karadaş, ölçeğin Türk sağlık profesyonelleri için geçerli ve güvenilir bir ölçme aracı olduğunu ortaya koyduğunu dile getirdi.
Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Karadaş, kurumların çalışanlarının sessiz istifa eğilimlerini daha sistematik ve doğru bir şekilde analiz edebilmesini mümkün kılan araştırmada, kurum yöneticilerine çalışanların örgütsel uyum ve mutluluğunu artıracak politikalar geliştirmeleri, ekonomik koşulları iyileştirmeleri ve çalışanlara yönelik destekleyici tutumlarını güçlendirmeleri gerektiğini belirtti. Çalışmanın sağlık sektöründe çalışan bağlılığını artırmaya yönelik stratejik yaklaşımların geliştirilmesine katkı sağladığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Karadaş, araştırmanın çalışan memnuniyetinin yükseltilmesi ve kurumsal kayıpların önlenmesi açısından önemli bir kaynak olduğunu söyledi.
HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER
Yorum yapın