1. Haberler
  2. Asayiş
  3. KOCAELİ’DE ORMANI YANGINI NEDENİYLE AKÇAT KÖYÜ BOŞALTILIYOR

KOCAELİ’DE ORMANI YANGINI NEDENİYLE AKÇAT KÖYÜ BOŞALTILIYOR

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde devam eden orman yangını sebebiyle Akçat köyünün boşaltılmasına karar verildi.

featured

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde devam eden orman yangını sebebiyle Akçat köyünün boşaltılmasına karar verildi. Yangın söndürme çalışmalarına katılan helikopterden çekilen görüntülerde dumanların geniş bir ormanlık alanı sardığı görüldü.
Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada, rüzgarın etkisiyle yayılan alevlerin ulaştığı Akçat köyünün tedbiren boşaltılmasının kararlaştırıldığı bildirildi. Açıklamada, ‘Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından görevlilerin yönlendirmelerine uymaları önem arz etmektedir’ ifadelerine yer verildi.
Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin yangın söndürme helikopteri ve çok sayıda arazözle yangını kontrol altına alma çalışmaları aralıksız sürüyor. Ekiplere vatandaşlar da kendi imkanlarıyla destek veriyor.
Yangın bölgesinde bulunan vatandaşlardan Ercan Özalp, mücadelenin büyüklüğüne dikkati çekerek, ‘Akçat’tan sonra yangın büyük bir alana yayıldı ve şu an kontrol altına alınamıyor. Ben ilk defa bu kadar çok uçak görüyorum. Her yerden uçak ve helikopter geldi. Herkes sahada’ dedi.
Öte yandan, yangın söndürme çalışmalarına katılan helikopterden çekilen görüntülerde dumanların geniş bir ormanlık alanı sardığı görüldü.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.