Balıkesir’de polis ve jandarma ekiplerinin 1,5 aylık dönemde yaptığı çalışmalar kapsamında 273’ü firari hükümlü olmak üzere çeşitli suçlardan aranan toplam 1981 kişi yakalandı.

Balıkesir’de Vali İsmail Ustaoğlu koordinesinde 1’nci sınıf Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit ve İl Jandarma Komutanı Tümg. Nurettin Alkan’ın talimatlarıyla gerçekleştirilen başarılı operasyonlarda  suç ve suçluya aman verilmiyor.

Polis ve jandarmaya bağlı çeşitli birimlerdeki ekipler, asayiş, uyuşturucu, güvenlik, terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, trafik ve halkımıza eğitim amaçlı birçok konu ile ilgili yaptıkları uygulanalar ile Balıkesir’deki huzuru sağlama konusunda yoğun çaba sarf ediyor.

 

ARANAN ŞAHISLAR

TEK TEK YAKALANDI

Balıkesir’de son olarak 10 Eylül - 25 Ekim 2024 tarihlerinde haklarında çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan kişilerin yakalanması için yapılan çalışma ve operasyonlar olumlu neticeler verdi.

Balıkesir Valiliği kanalıyla basına iletilen duyurulara göre il genelinde eş zamanlı yapılan uygulamalar yanı sıra belirlenen adreslere operasyon düzenleyen ekipler, 1,5 aylık dönemde çeşitli suçlardan aranan toplam 1981 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Bu şüphelilerin 273’ünün ise firari hükümlü olduğu belirlendi. Rakamlara bakıldığında ise Balıkesir il genelinde kolluk kuvvetlerinin günde çeşitli suçlardan aranan 45 şüpheliyi yakaladığını söyleyebiliriz.

Öte yandan gözaltına alınan hem jandarma hem emniyet merkezlerinde işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan şüpheliler ise cezaevine gönderildi.

Balıkesir Valiliğinden operasyonlarla ilgili yapılan bilgilendirmelerde ise “Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir” denildi.

 

 

HABER: İLKAN TOPRAK