Yaklaşık olarak üç senedir bu sütunlarda Balıkesirspor’a dair tek satır, tek cümle yazmadım, yazamadım!..

‘Neden?’ Diye soracak olursanız ki soracaksınız elbette…

Üç senede birinci ligden ikinci lige sonra da üçüncü lige hızla düşen giden Balıkesirspor’un neyini, nasıl ve neden yazacaktım, hiç düşündünüz mü?..

2016-2017 sezonundan başlayarak 2023-2024 sezonuna kadar camia olarak Balıkesirspor, kim ne derse desin; ‘kayıp, hüzün, gaflet ve delaletlerin yaşandığı, acemice aymazlıklar içinde’ tamı tamına sekiz sezon geçirmiştir. Bu sekiz sezonun altısı birinci ligde, diğer ikisi ise önce ikinci ligde, son sezon ise üçüncü ligde sonlanmıştır. ‘Borçlar’ dolayısıyla ‘transfer yasağı, puan silme’ gibi sorunlarla acemice (aslında birazda salakça) mücadele edilirken (daha doğrusu mücadele edildiği sanılırken) de bugünlere gelinmiştir maalesef!..

Geçen akşam gerçekleştirilen Balıkesirspor kulübü olağan genel kuruluna gittim ve kongreyi baştan sona izledim. Hem bir gazeteci olarak hem de Balıkesirspor’a gönül vermiş bir Balıkesirli olarak…

Kuruluş tarihi olarak bakıldığında benimle yaşıt olan yani 7 Haziran 1966 ‘da kurulan Balıkesirspor, benden dört ay on beş gün büyük!..

Yani Balıkesirspor ile ben aynı yaştayız, Balkes’in benden ay büyüklüğü var, o hesaba bakıldığında…

Dahası bilenler zaten biliyor ama ben bilmeyenler için kısaca anımsatayım; Balıkesirspor’a uzun yıllar futbolcu, teknik adam, idareci ve kulüp personeli olarak özveriyle hizmet etmiş ve sonunda Tuna Aktürk’ün başkanlığı döneminde kulüp tesislerinin yakınına heykeli dikilmiş olan efsane, sembol isim Fuat Seyrekoğlu, benim ağabeyim. Büyük halamın ortanca oğlu.

O Fuat Seyrekoğlu ki; dayısının yani benim babamın aracığıyla kendisine gelen çok cazip bir transfer teklifini elinin tersiyle iten ve kendi deyimiyle ‘Balıkesirspor’un forma, arma aşkını hiçbir şeye değişmem!’ diyen ve bu yüzden kendi öz dayısıyla birkaç yıl dargın kalmayı göze alan ‘en hakikisinden’ gerçek bir Balıkesirsporluydu!..

Allah onu ve elbette Fuat ağabeyimin dayısı, babam Zeki Evner’i de ışıklar içinde yatırsın, mekanları cennet olsun İnşallah!..

Lafı gelmişken şu en hakisinden gerçek Balıkesirsporlu olarak bildiklerime inandıklarıma birkaç örnek daha vermek istiyorum. Bu vesileyle ‘Balıkesir’in tarihine silinmez bir kayıt’ olacağını düşündüğüm, ‘önemli bir anekdot’ düşmüş olacağım sanırım…

Balıkesirspor sevgisini, aşkını çok derinden hisseden yaşayan, kendi önünde tutan, kalbinde, gönlünde yaşatan 58 yıllık hayatım, 36 yıllık meslek yaşamım boyunca bazıları hayatta olan bazıları ise ebediyete göçmüş birkaç isim tanıdım. Bunlardan ilki biraz önce de bahsettiğim gibi ağabeyim Fuat Seyrekoğlu’dur. İkinci sıraya merhum Necdet Karabaş’ı rahatlıkla koyabiliriz. Onunla aynı paralelde kulübümüzün eski başkanlarından Ergün Gür ve Tuna Aktürk eski futbolcu ve teknik adamlardan yakın zamanda yitirdiğimiz merhum Can Cankök, (Allah ömürler versin) Cengiz Güneş ve Erol Taşkesen bir çırpıda sayabileceğim nadir isimlerdir…

Şimdi gelelim geçen cuma akşamı gerçekleştirilen Balıkesirspor kulübü olağan genel kuruluna, kongresine. Şimdiye kadar baştan sona izlediğim Balıkesirspor kongrelerinden en görkemlisi, en coşkulusu ve en geniş katılımlısıydı o kongre dersem inanın yalan söylemiş, hatta abartmış olmam!..

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın orada, Altıeylül ve Karesi Belediye başkanları Hakan Şehirli, Mesut Akbıyık orada, milletvekilleri AKP’li Mustafa Canbey, CHP’li Serkan Sarı orada, kulübün son 20 yıldır başkanlığını yöneticiliğini yapmış isimler orada, MHP’lisinden AKP’lisine, CHP’lisine kadar hemen herkes oradaydı…

Tek aday olarak seçime giren ve listesiyle kazanan Abdullah Bekki, inanın çok şanslı, Allah onun ve arkadaşlarının yolunu açık etsin. Başta eski ama eskimeyen dostum, sanat okulundan devre arkadaşım İsa Tamer Çelik olmak üzere yönetim kurulundaki tüm isimlerin hepsine içtenlikle başarılar diliyorum…

Balıkesirspor’da yeni bir sayfa açılmıştır ve Balıkesirspor, öyle inanıyorum ki başarı hedeflerine çok güçlü ve inanlı olarak ulaşacaktır!..