İnsanlar hayatının belirli bir döneminde veya bir olay karşısında aşırı umutsuzluk veya çaresizlik duygusuna kapılabilir. Bu duygunun tüm yaşamlarını ve gelecek planlamalarını etkilemeye başlaması ve kronik bir hal alarak yaşamsal döngülerinin bozulmasına yol açması, karamsarlık hissiyatının psikolojik yapılarına yerleşmesine sebep olur. Bu durumda daimî olarak, her olay veya kişiye karşı olumsuz düşünce geliştirme eğilimi gösterebilirler ya da herhangi bir durumu “iyi” olarak nitelendirmeleri oldukça zorlaşabilir.

Umutsuzluk hissi neden olur?
UmutsuzluğuN sebebi, bir şey yapmayacağına olan inancıdır. Bunlardan dolayı ufak risklere bile girmek istemez, karşılığı olmayacak hiçbir şey için özveride bulunmaz. Umutsuzluğun altında çözümlenmemiş içsel çatışmalar vardır ve kişi hiçbir zaman, içten olamamanın getirdiği keder içindedir.

Kendimi hiç iyi hissetmiyorum ne yapmalıyım?
Psikolojik olarak kendimizi iyi hissetmek için birçok farklı yöntem denenebilir; psikolog görüşmeleri, meditasyon yapmak, egzersiz yapmak, destekleyici kitaplar okumak, hobiler edinmek gibi. Bu yöntemler bireyin ruhsal ve duygusal sağlığını destekleyerek daha iyi hissetmesine yardımcı olabilir.

Mutlu hissetmek için ne yapabilirim?
*Yeterince Uyumaya Çalışın. Hepimiz yeterli bir uykununher derde deva olduğuna hem fikiriz. ...
*Size İlham Veren Kitapları Okuyun. ...
*Sezgisel Beslenmeyi Deneyin. ...
*Hareket Edin. ...
*Günlük Tutun ve Yazın. ...
*Kendinizi Başkalarıyla Kıyaslamaktan Vazgeçin. ...
*Nefes Egzersizleri Yapın. ...
*Gülün.

Bir insanı en çok ne mutlu eder?
Sosyalleşmek, arkadaşlarla zaman geçirmek, beraber yürümek, çay-kahve içmek (az miktarda tabii ki), dopamin ve serotonin düzeylerinizi en iyi gelen faaliyetlerden bazıları. Özellikle fiziksel aktivite eşlik ettiğinde, sosyalleşmek direkt olarak sizi mutlu eder.

En mutlu insanlar kimler?
World Happiness Report (Dünyanın mutluluk raporu) tarafından yapılan araştırmaya göre Danimarkalılar artık dünyanın en mutlu insanları değil. Birinci sırayı İsviçre alırken, Türkiye 76. sırada yer aldı. İki sıra birden gerileyen Danimarkalılar, mutlulukta İsviçre ve İzlanda halklarının ardından üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye'nin en mutlu insanları nerede yaşıyor?
Mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının en yüksek olduğu il, %77,7 ile Sinop ili oldu. Sinop'u sırasıyla takip eden iller; %76,4 ile Afyonkarahisar ve %75,9 ile Bayburt oldu.