Erzurumspor 3 - Boluspor 2.

Maça daha iyi başlayan Boluspor’un taktiğine, karşı taktikle cevap veren Erzurumspor; son vuruşları kötü ama fizik gücünü çok iyi kullanan Olanare’yi Boluspor’un kenar oyuncularını durdurmak için kullanmaya başlarken Novikovas-Eren ikilisiyle de yarattığı boşluklarından 27 dakikada 2 gol buldu. Kalan sürede oyunu soğutmaya çalışan Erzurumspor karşısında pozisyon bulan Boluspor, 2’nci ve 3’üncü bölgede etkili olamayınca oyuna ortak olamadı ve iki takımından da karşılıklı goller seyrettik. Ayrıca verilen ve verilmeyen penaltılar, hakemlerin ayıbıydı.

Menemenspor 2 - Balıkesirspor 1.

Balıkesirspor, kolay golleri kalesinde gördükten sonra yaptığı oyuncu ve taktik değişikliklerle çok fazla pozisyona girdi ama tek gol bulabildi. Kaleci Atilla, Balkesi oyunda tutarken ilk maçına çıkan Giray Bulak hocanın, takıma ve oyuna etkisini gördük.

Gençlerbirliği 0 - Tuzlaspor 1.

Gençlerbirliği, orta sahada kalabalık durarak etkili olmasına rağmen çizgiye yakın oynayan rakip oyuncularını çok unuttu ve ani ataklarda geride kontrolsüz yakalandı. Tuzlaspor, iyi analiz ettiği rakibini, bloklar arasını kısa tutarak durdurmaya çalıştı ve şansının da yardımıyla çok değerli 3 puan aldı.

Bursaspor 2 - İstanbulspor 4.

İki takım da kendi oyununu kabul ettirip mutlak 3 puan için oynadı. Topu daha iyi kontrol eden ve net vuruş yapan İstanbulspor, galibiyeti hakketti.

Bandırmaspor 1 - Kocaelispor 0.

Levent Ayçiçek'li ve Mehmet Özcan'lı Bandırmaspor, Kocaelispor baskısını üzerine alırken, savunmayı da rahatlattı. Kenarları kapatan Bandırmaspor, 2'inci bölgede hem topu bırakmadı hem de geriden atılan uzun topları alarak rakibinin dengesini bozdu. Kocaelispor'a tek oyun planı, zarar veriyor. Kadro yeteneği de var aslında. Bahatin Köseli ve Benhur'lu 4-4-2'yi denemeli. Ayrıca bu ikiliyle de rahatlıkla penaltı bulacaktır.

Denizlispor 2 - Keçiörengücü 1.

Denizlispor, Keçiörengücü’nün sevmediği baskıyı yapmayınca daha doğrusu defansif yönü olmayan Aissati-Djedje-İlhan 3’lüsüyle yapamayınca etkili olamadı. Ortada ne olduğu belli olmayan futboldan yani kör dövüşünden Keçiörengücü, gol çıkardı ama sonrasında İlhan’ın daha etkili olduğu çizgiye yakın oynaması ve Fatih Tekke hocanın doğru yaptığı oyuncu ve taktik değişiklikler, savunma zafiyeti olan rakibinin kalesinde, gollere dönüştü.

Adanaspor 1 - Ankaragücü 0.

Ankaragücü’nün kendi kalesine bilerek attığı gol ve rakip kaleye bilerek atmadığı penaltı, daha hareketli görünen Adanaspor’u lideri deviren takım yaptı. Şimdi sorum şu! Ankaragücü’nde neler oluyor veya olacak?

Manisaspor 1 - Altınordu 0.

Gol haricinde, futbolsuz bir karşılaşmaydı. Sahadaki oyuncuların, Manisaspor’lu Diallo’ya ve Altınordu’lu Ahmet İlhan Özek’e oynadıkları futbol için teşekkür etmeleri gerekiyor.

Eyüpspor 2 - Samsunspor 2.

Beklenenin üzerinde hızın, isabetin ve ters toplardan ani atakların olduğu kaliteli bir futbol izledik. Eyüpspor, değişikliğe gitmekte geç kalırken Samsunspor’un direnci ve maçı bırakmaması, gelecek maçlardaki rakiplere gözdağı verdi.

Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.