Son gelen su faturası 405 liraydı. Suya gelen aşırı zamla beraber gelen ilk fatura 1.005 lira oldu. Demek ki çok yakın olmamak gerekiyormuş. Yakın durdukça su zamlanıyor demek ki biraz mesafe gerekecek ve evet, artık saklamıyorum evde kaçak fok balığı yetiştiriyorum. Su faturaları belediyelerin önemli bir gelir kaynağı olması nedeniyle acaba diyorum belediyeler sık sık zam yapmayı kendilerinde hak mı görüyor?
1.005 lira gelen su faturası için kendimi nasıl teselli ettim?
1.005 rakamına baktıkça gözüme sempatik gelmeye başladı ve sonunda bunun neden olduğunu hatırladım. 1.005 benim lisedeki okul numaram dı ve birden yüzümü bir gülümseme kapladı. Eski günlere, lise çağlarıma gittim. O zaman ki arkadaşlarımı öğretmenlerimi hatırladım. Ne güzel günlerdi… Hey! Gidi günler hey! Sonra şöyle düşündüm bir sonraki faturam ya üniversitedeki numaram gelirse. Aman! Allah’ım! O zaman ben ne yaparım? Nerelere giderim? Bugünden itibaren su ile ilgili evde önlemler alıyorum ve hedefim su parasını ortaokul numaram olan 869’a indirmek.

YAŞADIĞIMIZ ŞEHİR BALIKESİR
“Bu şehre kim sahip çıkacak?”
Her şehrin kendine göre sıkıntıları vardır. Bu sıkıntıları aşmak o şehrin içinde yaşayan bireylerin katkıları ile daha kolay olur. Balıkesir de yaşayan herkes şehrine sahip çıkmalıdır.
Şehrin yollarını trafik kurallarına uygun kullanmazsak, çift sıra park edersek tıkanıklık oluşur. Özellikle Yeni Çarşı civarındaki yollar otopark olarak kullanılmaktadır. Yollar park için kullanılmamalıdır. Milyonluk aracını 100 metre ilerideki otoparka bırakmayan bir kişi ikinci sıra park edince ve hiçbir ceza uygulanmayınca trafik elbette tıkanır. Sokakların masalarla donatılarak geçişin engellenmesi, motosikletlerin gelişigüzel her yere park edilmesi, kaldırımlardan elektrikli bisikletlerin eksik olmaması yine bu şehirde yaşayanlar tarafından yapılmaktadır.
Yine bu şehirde yaşayanlar Şehir Hastanesinin bulunduğu bölgede kesinlikle trafik kurallarına uymamaktadır. 200-300 metre ileriden dönmemek için girilmez, sağa dönülmez, sola dönülmez gibi trafik işaretlerine aldırmadan fütursuzca trafik kurallarını ihlal etmeye devam etmektedirler. Özellikle hastane girişindeki karmaşayı dolmuşlar, özel araçlar elbirliği ile yaratmaktadır.
Bir şehri yaşanılır hale getirmek orada yaşayan kişilerle de ilgilidir. Her şeyi belediyeden, devletten beklemek yanlıştır. Bu şehir hepimizin.