SORUNU NE ZAMAN GÖRECEKSİNİZ?

Balıkesir günden güne gelişmeye devam ediyor. Artan trafik sorunuyla birlikte şehrin yöneticileri kavşaklar, altgeçitler gibi birçok projeyle yaşanan sıkıntıları çözmeye çalışıyorlar. Gelişen Balıkesir ile birlikte şehrin birçok yerine kavşaklar yapıldı.

Son birkaç yılda tamamlanan 15 Temmuz Kavşağı, Kocaseyit Kavşağı, Kuvayi Milliye Kavşağı ve Adliye Kavşağı ile Balıkesir’in ana yolları trafik anlamında nefes aldı. Günün her saati araçların yoğun bir şekilde geçtiği bu merkez yollar, gelişen şehir ve artan nüfus sonrasında trafiği bir nebze olsun rahatlattı.

Yapılan kavşaklar Balıkesir için çok güzel. Ancak bu kavşaklardan birinde bir sıkıntı var. Yapıldığı günden bu yana sürekli hep aynı yerde trafik kazası oluyor. Otel Basri’nin önüne yapılan bu 15 Temmuz Kavşağı’ndan neredeyse tüm vatandaşlar şikayetçi. Yay/ada istikametine doğru giderken kavşağın hemen çıkışında sürekli olarak aynı yerde trafik kazaları yaşanıyor. Kimi zaman yaralanmalı kimi zaman ise maddi hasarlı. Özellikle yağmurlu havalarda aynı gün içerisinde birkaç kez kaza oluyor bu noktalarda.

Bu yaşanan sıkıntıyı görmemek elde değil. Çünkü gerek basın, gerekse sosyal medya platformlarından burada yaşanan kazalar sıkça paylaşılıyor. Balıkesir’in şehir planlamasında görev yapan kişi veya kişilerin artık bu soruna çözüm bulması gerekiyor. Bu süreç bu şekilde devam ettiği sürece burada çok daha fazla kazalar olur, canlar yanar.

 Balıkesir bu şekilde gelişirken bir kavşakta sürekli aynı yerde kaza olması pek de normal değil. Farklı şoförler, farklı arabalar hep aynı yerde kaza yapıyor. Bu yolun tekrardan araştırılması gerekiyor. Eğer asfaltta, eğimde bir sorun varsa bunun çözülmesi gerekiyor. Şehrin en işlek caddelerinden birine yapılan bu kavşakta kaza olduğu zaman Balıkesir’in trafiği de tıkanıyor. Yani hem trafik açısından hem can ve mal güvenliği açısından bu yolun bir an önce incelenmesi gerekiyor.

Balıkesir’in yolları köstebek yuvası

Hazır yollar ile ilgili sıkıntılara değinmişken merkez hatlara değil de biraz daha iç yollara da bakmak gerekiyor. Çünkü Balıkesir’in ara sokaklarında bulunan asfaltlar tam bir köstebek yuvası. Yenilemek yerine yama ile geçiştirilen, sürekli olarak kazılıp kapatılan bu yollar ilk olarak araçlara ardından da ceplere zarar veriyor.

Bölgedeki diğer şehirlere bakacak olursak Balıkesir’in sahip olduğu yollara sahip olan başka hiçbir il yok diyebiliriz. Balıkesir büyüdü diyoruz. Evet büyüdü ama sorunlar hala daha çözülmemeye devam ediyor. Özellikle Karesi ilçesindeki yollarda araç kullanmak büyük bir dert. Yollar sürekli olarak kazılıyor ve özensiz bir biçimde kapatılıyor.

Bu bozuk yollar araçlara masraf çıkarmaya davet açıyor. Balıkesir’de araçlar genel olarak bozuk yollarda seyir ediyor. Bu sebeple de araçlarda görülen en çok sıkıntılardan birisi de alt takım. Bozulmuş yollarda seyir eden araçlarda oluşan vibrasyon tüm akşamlara zarar veriyor. Bunlardan en çok da alt takımlar etkileniyor. Tabi bu sadece bununla sınırlı kalmıyor, alt takım ile birlikte birçok bölüm de arıza vermeye başlıyor.

Durum motosiklet kullanıcıları için çok daha vahim. İki tekerleğin üzerinde seyir eden bu taşıtlar sürekli olarak çukurlardan kaçmaya çalışıyor. Bu sayede de tüm dikkatini sürücünün yola vermesi gerekirken çukurlara vermeye başlıyor. Yolda düz gidemiyorlar. Bir sağ bir sol çukurdan kaçmak için büyük bir mücadele veriyorlar. Bir motosiklet kullanıcısının bozuk yoldan dolayı kaza yapması çok büyük sonuçlar doğurabilir. Yani bizim araçlar ile geçerken bozuk dediğimiz yollar motosikletler için çok daha tehlikeli oluyor. Balıkesir’in geliştiği bu süreçte yolların da yeniden ele alınması gerekiyor. Şehrimiz bu konuda çok sıkıntı yaşıyor. Umuyoruz ki yakın zamanda Balıkesir’in bu yolları da yenilenir.