SEÇİM MARATONU

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında siyasi partiler, seçim çalışmalarına artık yavaş yavaş başlıyor. Seçim çalışmalarına başlamadan önce Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan olarak açıklanmıştı. Ancak Millet İttifakı’nın adayı uzun bir süre boyunca halka duyurulmadı. En son 6 Mart 2023 tarihinde Saadet Partisi Genel Merkezi’nde bir araya gelen altılı masa, toplantının ardından 13.Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nı temsil edecek adayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu duyurdu.

Millet İttifakı’nın adayı gerek basında gerekse sosyal medyada çok fazla gündem oldu. Kimi insanlar Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanamayacağını dile getirirken kimileri de Kemal Kılıçdaroğlu’nu yeni cumhurbaşkanı olarak görüyor.

Bu yıl gerçekleştirilecek bu seçim bence çok zorlu geçecek. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar, deprem derken Ak Parti iktidarının tahtı bu sefer ciddi derecede sallanıyor. Hatta kendisi de bir o kadar farkında olmalı ki milyonların sıkıntısı olan EYT’yi bir çırpıda çözdü. Tabi seçim çalışmaları ile ilgili yapılan işlerden bu sadece bir tanesi. Bunların yanında vatandaşların sorunlarını çözen bir takım işler daha yapıldı ve yapılacağının vaatleri verildi.

Toplumda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı işler tebrik topladığı kadar da tepki topladı. Vatandaşlar, bunun iktidarı kaybetmemek için yaptığını dile getiriyor. Durum böyle olunca Millet İttifakı bu durumu fırsata çevirmeye çalışıyor. Yapılan iddialı açıklamalar ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rakiplerine gözdağı vermeyi başarmış durumda.

Yapılan iddialı açıklamalarının yanı sıra HDP ile ilgili yapılan açıklamalar da mevcut. Bu kimilerini rahatsız etse de kimileri bu durumu gayet normal buluyor. CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile ilgili açıklamaları özellikle Cumhur İttifakı grubu tarafından eleştiri yağmuruna tutuluyor. HDP ile görüşen tek Millet İttifakı mı? Geçtiğimiz zamanlarda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da arasında yer aldığı Ak Partili heyet, HDP’yi ziyaret etmişti. Millet İttifakı’nın HDP ile ilgili açıklamaları herkes için sorun olurken aynı durum Cumhur İttifakı için neden olmuyor?

Kimisi sever kimisi sevmez, buna hiç kimse karışamaz ancak HDP, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yer alıyor. Bu sebeple A partisi de olsa B partisi de olsa birbirlerine gitmeleri veyahut açıklama yapmaları gayet doğal. Yaklaşan bu seçimler öncesinde sadece bir davranışını göz önüne sunarak birini kötülemeyi ben doğru bulmuyorum. Evet, rakiplerinin önüne geçmek için hamle yapılması gerekiyor. Ancak bunun adaletli bir şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Sonuç olarak 2023 ve 2024 yılı ülkemizin seçim senesi olacak. Bu süre zarfında gerek Cumhurbaşkanlığı, Milletvekilliği, il ve ilçe belediye başkanı için aday olmayı düşünen herkese başarılar diliyorum.