SAKRAL ÇAKRA

İkinci çakramız olan sakral çakra, göbek deliğinin iki parmak kadar altındadır. Yaratıcılık, parayla ilişkili konular ve cinsel konularla ilgilidir.

Sakral çakrayı tıkayan duygu suçluluk duygusudur. Dengesiz çalıştığında kişide kıskançlık, histeri krizleri, aşırı sahiplenme, aşırı cinsel istek veya soğukluk olur. Aşırı faaliyette ise otoriter ve kontrol edici olur. Yetersizliğinde utangaçlık, korkaklık, suçluluk duyguları baş gösterir. Vücutta leğen kemiği, böbrek ve böbrek üstü bezleri, kalça bölgesi, üreme organları, apandisit, kalınbağırsak gibi organları etkiler. İdrar yollarında sorunlar olabilir.

Bu bölgenin rengi turuncudur. Turuncu kıyafetler giymek bu çakrayı dengelemek için faydalı olur. Yapılan denge çalışmasında safran tütsüsü kullanılabilir. Sıvı kullanımı da çok önemlidir. Bol bol su içmeliyiz. Cenin pozisyonunda uyumamız doğal yollardan şifalanmamızı sağlar. Turuncu gıdalar yani balkabağı, mandalin, portakal, havuç yemenin çok faydası vardır. Aromaterapi olarak, kakule, muskat, kişniş, ardıç gibi yağlar kullanılabilir. Duygusal müzik dinlemek, bir parça çikolata yemek, hulahop çevirmek, duş almak dengelemek için yararlı olur.

Sakral çakra Nefs-i Levvame ile ilişkilendirilir. Levm eden yani eleştiren nefs demektir. Doğru ve yanlışı algılayabilen, yanlışları için kendini düzeltmeye çalışan insanların sakral çakrası dengededir.

Sakral çakra bizim duygu merkezimizdir ve doğayla, insanlarla iletişim kurmamızı sağlar. Yaratıcı gücümüzü kullanmamızda rolü vardır. Sakral çakramızı dengeleyerek içimizdeki yaratıcı gücü keşfedebiliriz belki bir şair, belki bir ressam çıkar içimizden, kim bilir. Parayla ilgili blokajlarınızı kaldırabilirsiniz, cinsel konudaki sorunlarınızı halledebilirsiniz. Çakra dengeleme çalışmaları için birçok yol gösterici video bulunmaktadır. Ayrıca her çakra için okunabilecek esmalar vardır. Ya da tamamen bu merkezlerin etkilediği duyguları bilerek, o duyguları yönetmek bize yol aldırır.

İnsan, bu merkezlerin farkında olup, onların işlevini ve insana katkılarını anlarsa, gerçek varlığının farkına varıp içindeki gücü, aslında Yaratıcıdan başka bir şeye muhtaç olmadığını anlayacaktır.

Devam edecek....