Selamlar, usta oyuncu Bob Odenkirk’in başrolünde olduğu John Wick gibi başarılı senaryolara imza atan ve senaristliğini Derek Kolstad’ın yaptığı, yönetmen koltuğunda ise Ilya Naishuller’in oturduğu ‘Önemsiz Biri’ (Nobody) üzerine sohbet etmek istiyorum.

Seinfeild, Better Cal Saul ve Breaking Bad gibi dizilerde oynayan Usta oyuncu Bob Odenkirk’i bu kez Nobody filminde görüyoruz. Önemsiz Biri filmine ilk baktığımda aksiyon severler için güzel bir film olmuş, başrol oyuncusunun yeteneği ve başarılı senarist için seyiriciye keyifli dakikalar yaşatan bir film bana göre.  Nobody, aksiyon türüne yeni bir şey kazandırmadığı yönünde yorumlar olsa da izlenebilecek türden. Filmin süresi bence dozunda, izlediğiniz zaman izleyiciyi sıkmıyor, anlatılan hikayede günlük hayatında rutinlerden sıkılmış bir adam olan Hutch Mansell’in hayatı ele alınıyor. Filmin adını taşıdığı gibi ‘Önemsiz Biri’ne odaklanıyor gibi görünse de Hutch’ın gerçekte öyle bir karakter olmadığı da ortada açıkçası.

Olaylar ana karakterin evine giren iki hırsızın rutini bozması ile başlıyor. Önemsiz Biri gibi gözüken karakterimiz Hutch’ın patlaması heyecanın arttığı filmde Hutch’ın küçük kızının kedi bileziğinin de çalındığını anlamasının ardından patlama yaşanıyor. Filme bakıldığında John Wick havasını gösteriyor senarist izleyiciye. Kızının kedi bileziğini çalan hırsızların peşine düşen Hutch Mansell’ı izliyoruz. Peşlerine düştüğü mafyayla ettiği kavgada hayatını kaybeden genç, ünlü mafya Yulian Kuznetsov’un kardeşidir. Mansell, bulaştığı mafya yüzünden kendisini ve ailesini büyük bir tehlikeye atmıştır. Ana karakterin adı da filmin adını verdiği gibi önemsiz ve kalıcı olmayan bir isim, senarist burada atıfta bulunmuş. Anlatılan hikayede Hutck karakteri de önemseyen birisi olarak gösteriliyor bizlere lakin çalışan Hutch’ın gerçekte kim olduğu bir sır. Filme birkaç eleştiride bulunacaksam eğer bazı sahneleri gerçeklik algısından biraz uzak aksiyon sahneleri biraz yapay ve gerçeklik algısından uzak kalmış. Otobüsteki dövüş sahnesi ise rahatsız edici duruyor. Filmde mantık hatası fazlasıyla var, Mansell ailesi sıradan bir hayat yaşarken birden hayatlarının tepetaklak olması ve buna ailesinin tepki göstermemesi de saçmalıkları beraberinde getirmiş. Genele baktığımızda kadrosu ve senaristiyle başarılı bir film olarak izlediğimiz ‘Nobody’ zannedersem aksiyon severler için güzel bir film olabilir. Ama mantık arayacak olursak saçma unsurlar takıldı birkaç tane gözüme. Filmin müzikleri ise şiddet sahnelerinde oldukça etkileyici kullanılmış. Ana karakterin evine saldıran mafya üyelerini yakması ile birlikte dış çekimde görülen yangın görüntüsünde kullanılan Louis Armstrong’un “What a Wonderful World” parçasının çalması şiddet eşliğinde sunumu dikkat çekici olmuş.

Sonuç olarak John Wick havasında izlediğimiz Nobody, film tutkunları için çok çok başarılı olmasa da aksiyon severler için izlemesi keyifli bir film olmuş.

Bu arada müjdemi de vereyim film severler için Box Office Türkiye'nin haberine göre, Derek Kolstad imzalı 'Önemsiz Biri' (Nobody) filminin devamı olan 'Nobody 2'nin 15 Ağustos 2025'te vizyona girmesi bekleniyor.