KORKU FREKANSI

Hissettiğimiz duygular iki temel duygu üzerinden doğmuştur. Bu duyguların biri sevgi diğeri ise korkudur. Sevgi, frekansı, enerjisi en yüksek duygudur.Etki alanı muhteşemdir, dünyadaki her şeyin iyileştirici gücüdür. Şefkat, merhamet, mutluluk gibi olumlu duygular sevgiden doğmuşlardır. Korku, ise enerjisi çok düşük olan, bizi olumsuz şeylere çeken negatif bir duygudur. Ancak korku adeta bir mıknatıs görevi görür. Zihnimiz korkuya kolay odaklanır. Odaklanılan bu duyguyla çok kolay yaratım yaparız. Korkumuzu beslersek o duygu daha da büyür.Evrende gerçekleşen olaylara bakarsak, ait olduğumuz frekanslara göre gerçekleştiğini görürüz.Örneğin hasta olmaktan korkuyorsak, o frekansı çekerek hasta oluruz. Yani ne isek onu hayatımıza çekeriz.Duygularımızın yaymış olduğu enerji ve frekans ait olduğumuz yeri belirler. Frekansları enerjilerimizin yaydığı titreşim olarak düşündüğümüzde etrafımızı da etkileyebileceğimiz unutulmamalıdır. İnsanın, hayvanın, bitkinin, eşyanın, bir şehrin, dünyanın frekansı vardır ve hiçbiri birbirinden bağımsız değildir.Gözünüzü kapatıp, kulaklarınızı tıkasanız da gerçekleşen olayların etkisi dalga dalga evrene yayılır.

Son yıllarda gerçekleşen olayları nedenleri ve sonuçlarıyla değerlendirirsek, korkuyu bilinçli olarak dalga dalga etrafa yaymaya çalışanların olduğunu fark ederiz.Korkan insanların frekansları düşer ve dışarıdan gelecek her türlü tehlikeye açık hale gelir. Korkan bir insan çok kolay hasta olur, korkan bir insan her türlü manipülasyona açık hale gelir. Ona önereceğiniz çare gibi görünen tuzaklara çok kolay düşer.Korkuların kitlelere yayılmasıyla kaos yaratılması kolaylaşır ve kitleler kolayca yönetilir.

Korkuların üzerimizdeki etkileri çok önemlidir.Yaşadıklarımızın, duyduklarımızın,gördüklerimizin üzerimizde derin korkular bırakmasına, dolayısıyla bizi yönetmesine izin vermemeliyiz.Bunun için ilk önce farkındalığımızı arttırmamız gerekir.Farkında olmak, her şeyin kolaylaşması değil,neyle başa çıkabileceğini bilerek güçlenmektir. Olaylara sadece şüpheyle değil bilgiyle yaklaşmalı ve sorgulamalıyız. Bilgi, bizim için neden sonuç ilişkisini kurabileceğimiz en güzel hazinedir.Korkularımızla yüzleşmek kendimiz için yapabileceğimiz en güzel terapidir.

Horatius’un çok güzel bir sözü vardır:“Korku içinde yaşayan asla hür değildir.”Öyleyse korkularımızdan arınıp, hem nefsimizin hem de başkalarının etkisinden kendimizi kurtaralım.Sevginin muhteşem gücünü, titreşimini önce tüm benliğimizde sonra da bütün evrende hissedelim.

Not:Dr. David Hawkins’in yapmış olduğu çalışmalar sonucu hazırladığı bilinç haritasınds duyguların frekansları gösterilmektedir.