Bugünkü köşe yazımın başlığına bakıp ta birilerine sitem edeceğim sanılmasın. Ben ve benim gibi emekli kesimi aileden zengin değilse hiç kimsenin uzununa, kısasına karışmaz bunun böyle bilinmesini isterim ancak bu sözlerim ot gibi yaşamak istediğim anlamada gelmez ne demek istediğimi daha net daha anlaşılır bir dille anlatayım önce bizlerle dalga geçenlere seslenmek istiyorum.

Arkadaş rahmetli Babam Devlet Demir Yollarında işçi idi ev kirası verip yedi nüfusa bakıyordu  çok şükür istediğimiz her şeyi alabiliyorduk oysa günümüzde aileler okulların açıldığı şu günlerde çocuğuna bir çanta alamıyor.

Kısacası nüfusun büyük bir bölümü açlıkla mücadele ederken televizyon kanallarında duyduğumuz sözler dertlerimizin üzerine tuz biber oluyor. Bakan Şimşek “emekliyi enflasyona ezdirmedik” diyebiliyor.  Çalışma Bakanı Işıkhan “en yüksek asgari ücret bizde” demişti belki doğrudur ancak Avrupa da asgari ücret Euro olarak ödeniyor bu nedenle bizden düşük olabilir mi acaba.

Sarf edilen bu sözlerin bizlerle dalga geçildiğinin kanıtı olduğunu sanıyorum. Dalga geçtikleri sadece bunlar mı Türkiye’nin gündemini alt, üst eden Dilan Engin Polat çiftinin 40 yıl hapisle yargılandığı davadan tahliye etmeleri de bizimle dalga geçmektir.

Neden derseniz Ak Parti’li Şamil Tayyar bakın ne diyor “karar sürecindeki mübaşirden  savcı ve hakime kadar  hepsinin  hatta  yedi sülalesinin mal varlığı  para trafiğini araştırın” diyor Ümit Özdağ  daha ileri giderek “Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum ne yazık ki yazamıyorum.”

Herkes her şeyi biliyor ama kimse bir şey  söylemiyor  bu konu eski siyasilerin atışmasına döndü rahmetli Demirel için adam “iki saat konuşuyor hiç bir şey söylemiyor” derlerdi  şimdi sormak isterim  Polat’ların İstanbul Emniyeti Vatan Yerleşkesinde sergilenen 13 lüks otomobilin bazıları  Emniyetin Trafik  birimine verilmişti ve Türkiye’de beklide Avrupa da tek Ferrari ve Porshce’li trafik polislerimiz olup Sultanahmet meydanında turistlere hava atmıştık tahliyeleri olduktan sonra dava nasıl sonuçlanır bilemem eyer beraat ederlerse araçlar nasıl geri  gelecek neyse onu da araçlara el koyanlar düşünsün bizim Polat çiftinden daha önemli sorunlarımız var.

30 Ağustos genç teğmenlerin yemin töreni törenler mükemmel bir şekilde başladı ve bitti.

Sayın Cumhurbaşkanımız dönem birincilerine diplomalarını gururla kendi elleriyle verdi. Üç dönem birinci sininde bayan olmaları töreni izleyenlerin göğsünü kabarttı.

Diplomalar alındı ant içildi ve geleneksel olan kılıç çatma yapılıp hep bir ağızdan Mustafa Kemalin askerleriyiz sözleri bazı kişileri peşin peşin rahatsız etti. Bazılarını daha sonradan bazılarını da hiç beklemediğimiz bir anda rahatsız etmiş olmalı ki herkes değişik havalarda yorum yaptı. Darbe işaretinden ılımlı İslam’a kadar her şey söylendi.

Devlet Bahçelinin açıklamalarından sonra  Sayın Cumhurbaşkanı  sert bir açıklama yaptı “gereği neyse yapılacak” dedi. Bu  teğmenler kahrolsun İslam demedi, bu düzen yıkılsın demedi, insanlar aç demedi, ev kiraları maaşlardan yüksek demedi, tek adama hayır demedi, dedikleri tüm  dünyanın kabul ettiği “Ebedi Baş Komutan Mustafa Kemalin askerleriyiz” dedi ve suç işledi öylemi o zaman bende şunu sorayım Mehmet Sarı bu ismi hatırladınız mı hatırlamayanlar için yazıyorum  devletin resmi plakalı makam aracıyla üzerinde amiral üniformasıyla bir tarikat evine gidip üniformanın üzerine   cübbe  başına sarık giyerek  namaza duran ve fotoğrafları basına sızınca  konuyla ilgili  dönemin M.S.B  Hulusi Akar’a 3 kez sorulmasına rağmen yanıt alınamadığı ve yaş kararıyla emekli edildiği olayı zaman aşımına uğratmak çaba sarf ettiğinizi herkes biliyorken şimdi teğmenlerden çürük elma aramak doğru mudur bilemiyorum.

Eski M.S.B  Hulusi Akar  resmi unvanı paşa öyle değil mi? Sayın Akar memleketi Kayseri’ye cami yaptırmakla öğünüyorken rahmetli Sanat Güneşi Zeki Müren tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetlerine bağışladı. Bide size soralım asıl paşa Zeki Müren değil mi?

Diyarbakır da vahşice katledilen küçük yavrumuz Narin İçin çok üzgünüm tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Narin için yazılacak çok şeyimiz var ama tam olarak ortalık aydınlansın istiyorum Narin Melek oldu bunu biliyoruz.