“Eski Güzel Sanatlar Fakültesi”
Balıkesir Lisesinde müdürlük yaptığım sıralarda lisenin eski tarihi binasını, üniversite rektörlük olarak kullanıyordu. Daha sonra bu binayı boşalttılar. Bina boşalınca burayı alıp Balıkesir Lisesi bünyesine katmak istedik. Binanın mülkiyeti Milli Eğitim de idi ve kısa bir süreliğine üniversiteye verilmişti. Sürenin dolmasına rağmen üniversite bu binayı kullanmaya devam etmişti.
Bu konuyu zamanın Balıkesir Lisesi mezunu olan valisine götürdüğümde bana bu konu üzerinde durarak, Balıkesir Lisesi ile Üniversite arasında kalmak istemediği belirtmişti.
Buna rağmen bir gece yarısı binaya "Balıkesir Lisesi" tabelasını astırdım. Bir iki gün sonra durumu fark eden üniversite hemen harekete geçerek Balıkesir Lisesi tabelasını indirdi ve yerine Rektörlük tabelasını astı.
Balıkesir Liseliler binayı almak istiyor, üniversite de binayı vermek istemiyordu. Sonun da bina üniversite de kaldı ve burada Güzel Sanatlar Fakültesi açıldı. Zaman içinde Güzel Sanatlar Fakültesi kampüse taşınınca bina yine boş kaldı ve sonunda Milli Eğitime devredildi. Milli Eğitim bu binaya ne yapacağını bilemediği için bina uzun zamandan beri boş olarak duruyor. Binanın Karesi Belediyesine devir edildiği de söyleniyor.

BUNLARI NEDEN YAZDIM?
Uzun yıllar önce Lisenin eski binası almak için verdiğimiz mücadele den hiçbir sonuç alamamıştık. Daha sonra bina kendiliğinden Milli Eğitime geçti. Şu anda boş ve atıl vaziyette duruyor. Burası müze olabilir. Millet Bahçesi olabilir. Liseye verilebilir. Bir şekilde değerlendirilir. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün veya Karesi Belediyesinin biran önce bu tarihi binayı kurtarması gerekiyor. Yetki şu anda hangisinde ise sorumluluk onda diyelim ve lütfen, bu binayı kurtaralım.
Bu yazı; 02.Kasım.2021 tarihinde Balıkesir Demokrat Gazetesinde yayınlanmıştı. Aradan 3 sene geçti ve değişen hiçbir şey yok. Yani; Eski Balıkesir Lisesi Binası atıl vaziyette duruyor. Bir an değerlendirilmesinde fayda var. Kim ne yapacaksa biran evvel yapmalıdır.

EĞİTİM İLE İLGİLİ SÖZLER
Eğitim, en yaygın tanımı ile bireyde kendi yaşantısı yoluyla ve kasıtlı olarak istendik değişim meydana getirme sürecidir. Eğitimin tanımı ile alakalı olarak birçok farklı görüş bulunsa da bu tanımları yapanlar, kendi hayatlarımızı devam ettirip daha iyi noktalara taşıyabilmekten tutun da toplumsal gelişime ve ilerlemeye kadar eğitimin yaşantımızdaki yeri ve önemi konusunda hemfikirler.
*Bizi ilgilendiren konu yalnız barışı kurmanın ve korumanın teknik çareleri değil, aynı zamanda kafaları eğitmenin, aydınlatmanın yoludur. -Albert Einstein 
*Eğitim, ferdin yaşama sanatını idrak edebilmesi için rehber olmalıdır. -A. North Whitehead
*Eğitim, refah anında bir süs, felaket sırasında bir sığınaktır. -Aristoteles
*Eğitilmemiş deha, işlenmemiş gümüşe benzer. -B.Franklin
*Eğitim, meyvenin kendisi değil, bilgi ağacından meyve toplamaya yarayan bir merdivendir. -Bernard Shaw
*Eğitim; iyi niyetleri, iyi sonuçlara çevirir. -Berry
*Eğitimin gerçek tek amacı, insanı sürekli sorular sorar bir durumda tutmaktır. -Bishop Creighton
*Eğitim görmüş bir kimsede, ilk göze çarpan şey kafasının metotlu çalışmasıdır. -Calvin Coleridge
*İnsan eğitimle doğmaz; ama eğitimle yaşar. -Cervantes
*Eğitim, ekmek ve sudan sonra, halkın en zorunlu ihtiyacıdır. -Dante Alighieri
*Eğitimin temel amacı, çocukları kendi yeteneklerinin bilincine vardırmaktır. -Erich Fromm