Sözde Müslüman ülkesin de yaşıyoruz. Bankalarda faiz diz boyu. Sokaklarda tesettürsüz giyim, ticarette iki kardeşin bir araya gelemediği güvensiz bir ortam. Sanayi, üniversite iki küskün kardeş, ekonomi darda, sanayiler kalmış yarı yolda, otomobil dışarıdan, uçaklar, silahlar dışarıdan, ülkenin yüzde doksanı Müslüman. Doğrusu garip bir ülke.

         Yıllar önce nükleer silahları. uçak gemilerini yapanlar, onlar aydan mı geldi bu dünyaya? O bildiğimiz inançsız insanların aklı fikri varda bizim aklımız yok mu? Oysa bizim elimizde Kur-an, göğsümüzde iman varken nasıl olmuşta kurulmuş böyle bir çarpık düzen.

         Nereden... Nereden gelmiş bu rüzgar. Şimdi öksüz kalmış ülkemizde sanayiler, teknolojiler.

         İşte görüyorsunuz yıllarca durmadan sömürmüşler bizi. Ticari dediğimiz o faizci bankalar. Ekonomiyi yemişler. Dolar altın kur farkı sanki tahterevalli gibi bir gün inmiş bir gün çıkmış. Bir avuç faizci çalışmadan köşeyi dönmüş.

         İşte ne yazık CHP bu ülkede yıllarca iktidar olmuş. Faiz günahtır diyerek 1940-1950 yıllar içinde sanayilerde, teknolojilerde ve her türlü ticaret hayatında devletin faizsiz kurulacak bankalarıyla birlikte ülkemizdeki ciddi girişimci şirketlerle, her konuda ortaklıklar kurmak için eğer o yıllarda CHP faizsiz çalışma hayatını başlatmış olsaydı ülkemizde ve sanayilerimizde büyük şirketler, koca koca holdingler olmuş olacaktı.

         Böylece uçak fabrikaları, silah fabrikaları, otomobil fabrikalarıyla birlikte ihracatımız belki de dünya da sayılı devletlerin ihracatından daha fazla bir ihracatımız olmuş olurdu. Böylece dünyanın süper gücü ve jandarması biz olacaktık.

         İşte o zaman ülkemizde işsizlik olmaz, enflasyon artmaz devlet, millet el ele sanayilerde, ticarette faizsiz ortaklıklar içerisinde teknolojiler gelişir, vergi kayıp kaçağı azalır, enflasyon canavarı ise belki de hiç olmazdı.

         Tabi böyle güzel bir ortam içinde, esnaflar ve her türlü iş adamları ile hep beraber birlik beraberlik aşısını insanlarımızın pek çoğu böylece aşılanmış olurdu.

 

         İşte o zaman gönüller, kalpler birleşir bereket artar, sevgi, saygı hepimizin gönüllerine nakşetmek olacaktı. CHP İşte maalesef hep boşa geçen o altın yıllar eğer 1940'lı ve 1950'li yıllar arasında ezanla Kur-an'la Cami'lerle uğraşacaklarına o yıllar içinde bilhassa Avrupa'da pek çok düşman devletlerin 2. Dünya savaşı içinde başları büyük belada iken başta Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkelerden atom bombası ve nükleer silahlar üzerinde çalışan bir çok ilim, bilim adamlarından birkaçını CHP hükümeti o günlerde ülkemize getirmenin yolunu arayıp bulabilmiş olsaydılar şimdi bizim de elimizde atom bombası, nükleer silahlar çoktan olmuş olacaktı.

         Böylece uçak, silah ihracatımızla birlikte dünya da ABD Doları değil de Türkün Lirası konuşulmuş olacaktı. İşte bu durumda Yunanistan, Fransa, ABD, İsrail gibi düşman devletler ülkemize karşı düşmanlık gösteremeyecekleri gibi o düşman devletler sırası geldiğinde hepsi önümüzde birer, ikişer diz çöküp boyun bükmüş olacaklardı

         Ve maalesef yine ne acı ki 1961 yılında o Fetö zihniyetli darbeci generaller ve yandaşları eğer Devrim Marka yerli otomobilimizin yapılmasını ve fabrikaların kurulmasına sudan sebeplerle engel olmasaydılar şimdi o günden bu yana o çeşit çeşit ithal ettiğimiz otomobiller ve yedek parçaları o günden bu yana tahminen belki de 2-3 trilyon Dolara yakın paralarımızı biz yiyemedik siz yiyin diye İslam düşmanlarına milyarlarca o Dolarları maalesef vermemiş olacaktık. Ve böylece CHP Partisi de o günden bu yana hep ülkemizin başında iktidarda kalmış olacaktı.