Bugün spor yazmadım. Bugün can dostlarını sağlıklarına kavuşturabilmek için gece-gündüz demeden çaba gösteren Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Acil Tedavi Merkezi’nin yürekleri sevgi dolu veteriner hekimlerini yazdım.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Acil Tedavi Merkezi can dostları için büyük bir şans. Ayşebacı Mahallesi’nin yanında bulunan tedavi merkezi 7/24 hizmet veriyor. Tatilde bile açık olan tedavi merkezi can dostların tedavileri için hazır kıta bekliyor.

Öyle ki hayvan severler, can dostlarının her türlü sorununda soluğu tedavi merkezinde alıyor. Can dostlarının hastalıklarında, tedavilerinde ve kısırlaştırılmalarında tedavi merkezi onlar için umut oluyor.

Sokak hayvanları acil tedavi merkezinin en önemli özelliği ise tüm çalışanlarının güler yüzlü yaklaşımı. Veteriner hekimleri, teknikerleri, görevlileri ve sekreterleri ne zaman giderseniz gidin sizi ve can dostlarını sevgi ile kucaklıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Acil Tedavi Merkezi’nin açılışına gitmiş ve açılışta Balıkesir için böyle bir tesisin gerekli olduğunu düşünmüş ve can dostları adına mutlu olmuştum. Ancak zaman geçtikçe tedavi merkezi çalışanlarının günün her saati can dostları için çaba gösterdiğini görmek, onların emin ellerde olduğunu hissetmek beni fazlası ile mutlu etti.

Hele ki başımıza gelen olay sonrası tedavi merkezini daha yakından görme ve inceleme şansım oldu. Kedim Pascal’ın geçirdiği operasyon ve tedavi sürecinde her gün tedavi merkezinin yolunu tuttum.

Veteriner Hekim Mehmet Emre Öztürk, Pascal’ı ameliyat etti ve tedavi süresince de yakından ilgilendi. Öztürk’ün görevli olmadığı günlerde ise diğer veteriner hekimler ilgilerini esirgemedi. Emre Öztürk, bir hekimden çok bir arkadaş gibi can dostuna yakın ilgi ve alaka gösterdi. Onun sağlığına bir an önce kavuşması için görevli olmadığı gün bile gelerek tedavisini yaptı.

Tedavi merkezinde görev yapan diğer veteriner hekimler, görevliler ve sekreterler de aynı güler yüz ile can dostlarını ve sizi ağırlıyor. Can dostlarınızı evinizde, güvende hissediyorsunuz. Can dostunuzun hastalığı ile ilgili olarak sorduğunuz sorulara içtenlikle, güler yüzle, samimi bir şekilde cevap veriliyor.

Dışarıda yaşadığınız stresi, can dostunuzun rahatsızlığını, sıcağın yarattığı bunalımı, üzüntüyü, yorgunluğu bu güzel aile ortamında unutuyorsunuz. Can dostunuzun emin ellerde olduğunu görmek gücünüze güç katıyor. Ve o sıcak ilgi, yakın alaka can dostunuzun iyileşme yolunda önemli katkı sağlıyor. Can dostu iyileştikçe sizin de moral motivasyonunuz artıyor. Aynı güler yüzün, şefkatin İvrindi, Ovaköy ve diğer barınaklarda da olduğunu buradaki sıcak ilgiden ve yakın alakadan hissedebiliyorum.

Mehmet Emre Öztürk gibi veteriner hekimler olduğu sürece can dostları emin ellerde olacaktır. Tedavi merkezinin değerli, güler yüzlü, güvenilir hekimlerine, sekreterlerine ve çalışanlarına sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız.

Bir teşekkür de bu önemli merkezi Balıkesir’e kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve tedavi merkezinin yapımında emeği geçenlere.

Can dostlarının acılı günlerinde onları sağlığına kavuşturacak, acılarını unutturacak acil tedavi merkezinin yürekleri sevgi dolu hekimleri var. Alkışlar, bu yüreği sevgi dolu veteriner hekimlere, tedavi merkezinin çalışanlarına ve can dostlarına umut olan barınaklarda ki tüm görevlilere.