Profesyonel liglerde sezonun sonu yaklaştıkça heyecan ve mücadele de artıyor. Şampiyonluk ve kümede kalma mücadelesi veren takımlar, sahadan arzu ettikleri sonuçları almanın çabası içerisinde oluyor. Liglerde görev yapan hakemlerde en adaletli bir şekilde müsabakaları yönetmeli.

Günümüzde hakem hataları çok konuşulur oldu. Özellikle Süper Lig ve TFF 1. Ligde maç yayını ve VAR  olduğu için hakem hataları tespit edilebiliyor. Ama aynı tespit 2. ve 3. ligler de olmuyor. Çünkü ne VAR var, ne de yayın. Sahada hakkı yenilen takım kaderi ile baş başa kalıyor.

Bir de eskiden hakem atamalarında müsabakaların önemi ve zorluk derecesi göz önüne alınır ve buna göre hakem ataması yapılırdı. Ancak geldiğimiz nokta da dijital atama çıktı mertlik bozuldu. Yarın Balıkesirspor sahasında Nevşehir Belediyespor ile oynayacak. Müsabakanın önemi çok fazla. Çünkü iki takımda alt sıralardan kurtulup üst sıralara çıkma mücadelesi veriyor. Balıkesirspor 17 puan ile 10. sırada, Nevşehir Belediyespor’da 16 puan ile 11. sırada yer alıyor. Yani anlayacağınız iki takım arasında oynanacak olan müsabaka 6 puanlık bir maç.

Merkez Hakem Kurulu yani MHK bu kritik maça dijital atama ile hakem atamasını gerçekleştirmiş. Ahmet İbanoğlu başkanlığında ki MHK, böylesine önemli 6 puanlık maça profesyonel ligde ilk kez görev yapacak üç hakem atamış. Üç hakem de Bölgesel Amatör Lig’den yeni çıkmış ve ilki yaşayacaklar.

Ey MHK! Hadi orta hakemi acemi atadın. Bari yardımcılarını tecrübeli atasaydın. Hadi yardımcılarını tecrübesiz hakemlerden oluşturdun, maçı yönetecek hakemi bari tecrübeli atasaydınız. Şimdi böylesine zorluk derecesi yüksek bir maçın üstesinden bu acemi hakemler nasıl gelecek göreceğiz. İnşallah hakem şansları yanında olur. Eğer sahada adaleti iyi dağıtamazlarsa bunun suçlusu onlar mı yoksa MHK yani siz mi olacaksınız?

Maçta takımların kaderi ile oynadıktan sonra gözlemci bu hakemleri cezaya soksa ne olur sokmasa ne olur. Önemli olan sahada adaleti iyi dağıtabilmek, müsabakayı iyi yönetebilmek, gördüğünü çalmak. Bakalım Pazar günü acemiler mangası ile 90 dakika da neler izleyeceğiz. Kulüpler hakem hatalarına isyan ettikleri zaman da ver cezayı.  

MHK de, Kulüp Başkanına vuran bir hakem Başkan vekilliği yapıyorsa yandı gülüm keten helva!.