Bir türlü zayıflayamıyorum neden?

Obezite, Dünya Sağlık Örgütü tarafından en riskli 10 hastalık listesine alınan bir hastalıktır. İnsan hayatını kolaylaştıran teknolojinin gelişimi ile artan hareketsiz yaşam tarzı kilo vermeye engel olan sebeplerin başında yer alsa da, obeziteye sebep olan pek çok faktör bulunur. Genetik yapının yanı sıra kültür, çevresel etkenler, beslenme ve hareket etme alışkanlıklarının olumsuz yönde değişmesi obezitenin toplum genelinde görülme oranını artırır. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen, vücutta bulunan yağ oranının aşırı miktarda artması ile karakterize olan obezite, ülkemizde de son 30-35 yıldır yaygınlaşan ve pek çok kronik hastalığa da yol açan bir hastalıktır. Ancak diyet uygulanmasına ve egzersiz yapılmasına rağmen kilo verilemiyorsa altında yatan sebepler incelenmelidir. Kilo vermeyi zorlaştıran pek çok faktör bulunmaktadır. Özellikle hareketsiz bir yaşam sürüyorsanız ve gün boyu masa başında çalışıyorsanız günlük harcadığınız kalori az olmakla beraber, zamanla bazal metabolizma hızınız düşebiliyor. Yani az yemek yiyerek çok az kalori alsanız bile, vücudunuz bu enerjiyi harcayamadığı için kilo vermeniz zorlaşıyor.
Sağlıklı beslenme ve düzenli spora rağmen kilo verememenin başlıca nedeni insülin direncidir. İnsülin direnci; kilo vermemizi engellediği gibi, ilerde potansiyel diyabet hastası olma riski de taşımaktadır. Diyet ve spora rağmen kilo vermekte zorlanan bireylerin mutlaka insülin direncini kontrol ettirmesi gerekir.

Zayıflamaya engel olan hastalıklar nelerdir?
Çabalarınıza rağmen kilo veremiyorsanız mutlaka bir uzmana başvurun.
Hipotiroidi.
Cushing Sendromu.
İnsülin direnci.
Polikistik over sendromu.
Kansızlık (anemi)
Hormonal bozukluklar.
Hızlı ve Kalıcı Kilo Vermenizi Sağlayacak 10 Altın Öneri
ŞOK DİYETLERDEN UZAK DURUN! ...
KAHVALTI YAPARAK METABOLİZMANIZI HIZLANDIRIN. ...
ÖĞÜN ATLAMADAN DÜZENLİ BESLENİN. ...
SU OLMAZSA OLMAZ. ...
DOĞRU KARBONHİDRATLARI SEÇİN. ...
LİFLİ BESLENİN. ...
BİTKİ ÇAYLARINI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİN. ...
EGZERSİZİ İHMAL ETMEYİN.
Benim gördüğüm ise şu: Millet olarak yemek yemesini çok seviyoruz. Gün içinde önümüze konulan her türlü şeyi tüketebiliyoruz. Bunun için benim size önerim şu; abur cubur yemeyin. Özellikle düzenli beslenin, yürüyün ve nefsinize hakim olun.