Bir bayramı daha kavuştuk. Allah hepimizi daha nice bayramlara eriştirsin.
Kültür bir milletin bir ülkenin ortak yaşam biçimidir. Kültürün en önemli unsurları da gelenek, görenek ve inançlardır. Milletlerin sahip oldukları gelenek, görenek ve inançların hayatımıza yansıyan en önemli yüzü ise bayramlardır. Dini bayramlar toplum yapımızda gördüğü işleve göre birleştirici, canlandırıcı, eğitici ve mutluluk verici olmalarıdır. Her ne kadar da insanları eskisi gibi bir araya getirip dayanışmayı, kaynaşmayı güçlendirip kutlanmasa da geleneklerin devamını sağlamakta, inançları tazelemekte, değer yargılarının güçlenmesine ve törelerin köklenmesine yardımcı olmaktadırlar.
Bayram sevinç, huzur, barış, kaynaşma ve dargınların barıştığı müstesna günlerdir. Bayram Allaha olan bağlılığın Peygamber Efendimizi ve bütün Müslümanların sevmenin günüdür.
Bayram sevmenin, sevilmenin verdiği huzurun ve güzelliğin doruğa ulaştığı gündür.
Bayram kavuşmanın, özlemenin beklemenin sabretmenin sevince dönüştüğü gündür.
Bayram dargınların barıştığı, kırgınlıkların bittiği gündür.
 Bayram duyguların, sevinçlerin sevmenin, sevilmenin hazzına ve doyumsuz güzelliğine erişildiği gündür.
Bayram büyükleri sevmenin, küçükleri saymanın ve onları sevindirmenin günüdür.
Bayram sıkıntıların üzüntülerin, çilelerin sevince mutluluğa çevrildiği gündür. 
Bayram yoksulların, öksüzlerin, çaresizlerin, yetimlerin yoksulların doyurulduğu kollandığı gündür.
Bayram kimsesizlerin yetimlerin okşanıldığı, onların gönlünün kazanıldığı gündür.
Bayram en yakınlarımızı ziyaret ederek onlarla hasret gidermenin, onlarla kucaklaşmanın hasretin, özlemin sevince çevrildiği gündür.
Bayram bilhassa yolumuzu bekleyen, bizi hasretle özlemle kapılarda gözleyen büyüklerimizin hasretlerinin bittiği ve sevine çevrildiği gündür.
Bayram her şeyden önce kavuşma hasretinden bıkmış, kırık gönüllerin tamir edildiği hayal kırıklığına uğrayan yaşlılarımızın gönüllerinin alındığı gündür.
Bayram susamış gönüllere sevgi ırmağının akıtıldığı gündür.
Bayram hasret gözyaşlarının sevinç gözyaşlarına dönüştüğü gündür.
Bilhassa kurban bayramı, maddi fedakârlığın Allaha en iyi şekilde feda edildiği ve akıtılan kurban kanıyla ona en iyi şekilde kulluk görevimizi yerine getirmemizin gereği olan bir gündür.
Yoksa bayram,
Maddi durumu el verdiği halde sadece kurban kanının akıtmanın hayvan katliamı diye adlandırmanın ve sırf dini bir vazife olduğu için kesmeyip hayvanlara acımanın sahte bir göstergesi olduğu düşünenlerin, ama aynı kişilerin hayvan avlayıp, kasapta kesilen hayvanların etlerini alırken hayvan katliamı olduğunu düşünmeyenlerin günü hiç değildir.
Ve yine bayram kurban keserek yoksulları sevindirmenin ve hepsinden önemlisi hasret çeken gönülleri dindirmenin ve bilhassa bizi hasretle bekleyen büyükleri sevindirmek yerine bunu fırsat bilerek, milyonlar harcayarak eğlence yerlerine ve tatil yörelerine kaçanların günü değildir.
Ve yine bayram başta İstanbul olmak üzere bütün büyük şehirlerimizi terk ederek yollara aç, susuz yorgun ve sarhoş bir halde çıkarak trafik anarşisi yapanların hakkı hiç değildir.
Ne olur gelin bayramı biraz daha bayram gibi yaşayalım, evimizi, yurdumuzu, büyüklerimizi ziyaret ederek onların gönüllerini ve dualarını alalım, sevelim, sevilelim barışalım kaynaşalım ve yarınlara daha güzel bir şekilde merhaba diyelim.
Şimdiden bütün eş dost akraba ve bilhassa İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sağlık ve esenlik dileklerimle. Aslan TORUN
Şimdiden bütün eş dost akraba ve bütün sevdiklerimin ve bilhassa bütün İslam aleminin kurban bayramını bir kere daha kutluyor, herkese sağlık mutluluk ve esenlikler diliyorum.  Aslan TORUN