Balıkesir cadde ve sokakları bırakın bayramı, hafta sonları bile hayalet şehir (!) havasına bürünürdü.

Bu kez hem trafik, hem insan yoğunluğu normal günleri aratmaz haldeydi.

Siz, siz olun sahil bölgelerindeki kalabalığa... Yunan adalarında sirtaki oynayıp tabak kırmak için hudut kapılarında kuyrukta bekleyenlere bakıp; "kriz falan yok..!" diyerek "millet aç.. aç.. aç.." şeklinde vb. kinaye yorumlar yapmaya yeltenip de insanımızın aklıyla alay etmeye kalkışmayın derim.

Krizin daniskası yaşanıyor.

1994, 2001 ve 2007 krizleri gölgede kalmış görünüyor. Bununla birlikte yaşamın her alanındaki "Fiyat Terörü" her sorunun önüne geçti. Son 5 ayda akaryakıt, gaz, elektrik, su, işçi, emekli, memur maaşları yerinde sayarken etiketlerin 2 günde bir değişmesi akıl alır gibi değil.

Türk milletinin yaşam standardı son yıllarda hiç olmadığı kadar düştü.

Gelir adaletsizliği zirve yaptı. En zengin yüzde 1’lik kesim ülkedeki servetin yüzde 40’ını alıyor. Ülkemiz bu kritere göre
Avrupa’da servet dağılımı
adaletsizliği ilk sırada yer alıyor. En zengin yüzde 5 ve en zengin yüzde 10’un servetten aldığı paya bakıldığında Türkiye ikinci sırada bulunuyor.

Sadece zenginin aldığı payda değil, devletin vatandaşına verdiği payda da gelir adaletsizliği hiçbir dönemde görülmediği kadar kendini hissettiriyor. Emekli maaşlarıyla asgari ücret kamudaki işçi-memur arasındaki maaş farkları bunun aleni göstergesi.

Kimi vakit "böyle fırsatçılık olur mu" diye esnafa köpürüyoruz ya galiba haksızlık ediyoruz!

Adaletsizlik yaşamın her alanını kuşatmışsa ve tasarrufa ülkedeki servetin yüzde 70'ini alan yüzde 20'den başlamak yerine emekliden, işçiden, memurdan, çiftçiden başlanıyorsa...

Sadece "fırsatçı esnafa" değil, bayramlarda AB sahillerine açılan hudut kapılarıyla Bodrum'a, Fethiye'ye, Çeşme'ye, Antalya'ya, Ayvalık'a koşanlara, lüks mekanlarda ödedikleri bol sıfırlı faturaları paylaşan kovalak tiplere de kızmaya hakkımız yok!

Bir de üzücü bir haber vereyim; Yunanistan "Beyaz Türkler" ile "Mücahitlikten müteahhitliğe terfi edenler" haçlı seferi başlatırcasına akın ederek tıka basa doldurduğu için Rodos Adasını bizim yakadan gidenlerin girişine kapatmış! İster misiniz çıkışa da kapatsın!

İşin latifesi bir yana, bayramlarda ve hafta sonları sokaklar ve caddeler ne vakit boşalırsa Türkiye'de hayat herkes için normale dönüyor demektir!

Herkese hayırlı bayramlar...