Beşiktaş’ın en büyük sıkıntısından biri paradır. Oyuncu satamadıkları ve transfer bütçeleri az olduğu için kaliteli futbolcuların bonservis bedellerinin yüksek olmasından dolayı iyi futbolcuları alamadığını düşünüyorum.

Bonservisi elinde olan futbolcu transferiydi, maaşıydı, ek sözleşmesiydi, primiydi derken siyah-beyazlı kulübü yüklü bir maliyet çıktığı için bu transferden vazgeçiyor. Bence yetenekli genç potansiyelli olan oyunculara talip olmamız lazım ya da farklı bir yöntem kullanmaları gerekir. Oysa beş büyük ligden Premier Lig, La Liga, Seria A, Budesliga ve Ligue 1 genç futbolcuları kiralık oynatıp yetiştirme bedeli alınabilir.

Ben olsam Beşiktaş’ın kadrosundaki çoğu futbolcuyu satardım. Örneğin Muleka’nın oynamasını sevmeyen biri olarak yolları ayırmayı tercih ederdim çok dağınık bir futbol tarzı var. Muleka’nın yerine Mario Gomez’e benzeyen bir oyuncu bulunması lazım. Ceza sahası dışından ve içinden güzel şut çekebilecek onları gol yapabilecek orta yapılınca, kafa golü atabilecek birisi daha iyi olur.

Umut Meraş’ın yerine Caner Erkin’e benzer orta yapabilen çalım atabilen hırslı bir sol bek alınmalı. Yedek kulübesinde skora katkı verecek daha çok futbolcu gelmeli Semih Şentürk gibi girdimi skora etki edecek iyi futbolcu alınmalı. Genç futbolcuları ve verim alınamayan futbolcular kiralansalar ligde daha fazla forma şansı bulurlar ve kendilerini geliştirirler, Beşiktaş’a gelip bir sezon oynayarak Avrupa’ya gitme şansları daha fazla olur, iyi bir bonservis bedeline satılabilir ve kendilerini geliştirebilirler ülkemizi temsil ederler.

Birde takımın bel kemiği olacak bir stoper olunca dört dörtlük olur şuan transfer söylentilerine göre Eric Dier, Nico Elvedi, İsak Hein, Eric Bailly olma ihtimalleri var.

Kendi düşüncem Eric Bailly, Afrikalı olduğundan dolayı olmayacağını düşünüyorum bu futbolculardan biri alınacaktır yakın zamanda. Orta sahaya mükemmel futbolcu gelmiş olsa mesela Kagawa veya Talisca benzer serbest vuruştan gol asist yapabilecek mükemmel futbolcuya ihtiyaç var.

Beşiktaş kadrosuna katacağı bu tarz bir oyuncu ile şampiyonluk yarışında daha iddialı olur ve konferans liginde kupa kazandırabilecek kapasitede olur.