“Motosiklet Park Etmeyin”
Sümerbank Binası, 1956 yılında yapılmıştır ve Mimarı Rüknettin Güney’dir. Temel atma törenine zamanın Başbakanı Adnan Menderes de katılmıştır. Bu simge bina günümüz de LC Waikiki’nin kullanımındadır.
Şimdilerde ise bu binanın tarihi ve simge binanın önüne sürekli olarak motosiklet, elektrikli bisiklet, bisiklet vb. park edilmekte. Kullanıcıları tarafından kaldırıma çıkarılan araçlar vitrin önlerine sıra sıra park edilmektedir. Özellikle Yaymacılar Caddesi tarafında kaldırımın geniş olması nedeniyle sürücüler burayı tercih ediyorlar.
Bazen olay o kadar abartılıyor ki neredeyse kullanıcılar araçlarını mağazanın içine park edecek.
Firma yetkilileri bu durumla ilgili vitrin önlerine engelleyici “kuşak” çekse de yeterli olmadı ve sonunda kaldırmak zorunda kaldılar.

BURAYA PARK ETMEYİN
Evet, buraya park etmeyin. Çünkü trafik polisi (motosikletli) görevi esnasında o alana park eden motosikletlerin fotoğraflarını çekerek park cezası yazıyor ve bu cezalar da sürücülerin adreslerine geliyor.
Dün oraya park eden birini ikaz ettim ve ceza yazıldığını, bana da ceza geldiğini belirttim. Çok inandırıcı olmadı ki, arkadaş motosikletini park edip gitti. Ben daha oradan ayrılmadan motosikletli trafik polisi geldi ve orada bulunan araçların cep telefonu ile fotoğrafını çekti. Burada dikkatimi çeken bir şey oldu. Bazı motosikletler ters park etmişti. Plakaları o fotoğraf da çıkmadı. İşte özellikle ters park eden bu uyanık arkadaşlara ceza yazılması daha makbul diye düşünüyorum.

NE YAPILMALI?
“Bu alana park etmeyin cezai işlem yapılmaktadır” gibi bir duyuru asılabilir. Buraya park etmenin önüne geçmek şu anda çok zor olduğunu da unutmayalım. Çünkü, bu kadar motosikletin arttığı bir Balıkesir’de bu alana her an park edecek birileri çıkar.

CEZA NE KADAR?
61/1-n: Yönetmelikte belirtilen haller dışında yaya yollarında park etmek. Cezası 690 TL, ceza puanı 10'dur.