Bazen bu koskoca şehirde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın klibinde oynuyormuşum hissine kapılıyorum. Sonra biraz durup bakınca sanki bütün şehirde yaşayan her bir kişi klibin bir parçasıymış gibi geliyor.

Nerden kapıldın bu hisse derseniz şöyle açıklıyayım.

31 Mart yerel seçimleri öncesi CHP’nin adayı Ahmet Akın’ın seçim şarkısını hepiniz az çok hatırlarsınız. Kulaklarınızda yer etmiştir.

“Hazırmıyızzzzz. Balıkesir.

On numara kente on numara başkan,

Ahmet Akın geliyor onun gücü halktan,

Güler yüzü her an sevgi vatandaştan,

Ahmet Akın bizimle kalbindeki aşktan,

Ahmet Akın enerjiye bakın hepimize yakın

10 numara başkan AHMET AKIN…

 

Akın’ın seçimi kazanmasıyla birlikte bu şarkı ve buna çekilen klip sanki ete, kemiğe büründü.

İlk iş olarak Büyükşehir Belediyesi’nden servis edilen bazı görüntülü haberlerde bu müzik kullanıldı.

Arından AK Parti’li eski dönemleri unutturmak adına logo değişikliği yapıldı. Üzerine çok eleştirildi, çok yazıldı, çok çizildi. Oysa basit bir kalp amma nerede görseniz Ahmet Akın’ın Büyükşehir Belediye logosu bu dersiniz.

Hollywood yapımcıları aksiyon, savaş ve trajedi filmlerinde en az 1 en fazla ise 4 kez Amerikan bayrağını filmin bir bölümüne monte eder. Milliyetçi Amerikan rüyası her fırsatta zihinlere kazınmaya çalışılır. Arada dağlar kadar fark olsa da kalpli logo çalışmasını buna benziyor. Görüldüğü yerde akıllara Ahmet Akın’ı kazınması isteniyor.

 

Ardından Balcuks kafenin adı değişti.

“On numara kente on numara başkan”dan yola çıkıldı olsa gerek yeni adı ‘onon’ oldu.

Şimdilerde Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinde bu şarkı, sözsüz haliyle kullanılıyor.

 

Bir de kent lokantası projesi var. CHP’li neredeyse her belediye kent lokantası projesini ya yaptı ya da yapma çabası içerisinde. Kent Lokantası projesini hayata geçirmeye çalışan belediyelerden biri de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi. Bu proje ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ucuz yemek sağlanacak.

“Ahmet Akın enerjiye bakın hepimize yakın”dan yola çıkıldığını düşündüğüm projede lokantaların adı “Yakın Lokantası” olacak.

 

Son olarak “Size en yakın Ahmet Akın” sloganı ve “yakın” adını taşıyan bir başka proje..  

“Okulunuz Uzaksa Büyükşehir Yakın” projesi.

Bu projede Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, taşımalı eğitim gören öğrencilerin mağduriyetini gidermek adına öğrencilere ulaşım desteği sağlamakta.

 

Anlayacağınız o malum şarkı ve klip şehrin her yerine adım adım yayılıyor.

Hatta Balıkesir’de önümüzdeki süreçte ‘On’, ‘Yakın’ ve daha doğrusu Ahmet Akın’ı çağrıştıran benzer projeler bence artacaktır.  

Şehirde yaşan bizlerde yavaş yavaş klipte rol almaya başladık. Başlıkta Ahmet Akın’ın klibinde oynamak ister misiniz? diye sormuştum amma isteseniz de istemeseniz de bu şehirde yaşıyor ve belediye hizmetlerinden yararlanıyorsanız ve bu kipte figüran olarak zaten oynuyorsunuz demektir.