29'UNCU HAFTADA GÖRDÜKLERİM

      Spor Toto 1’inci Lig’in 29'uncu haftasında gördüklerim...

İstanbulspor 1-  Keçiörengücü 1.

      İki takım da geniş alanda iyi oynadı. Keçiörengücü’nün yabancı futbolcuları rakibinin geçiş futboluna izin vermediği gibi fizik güçlerini de çok iyi kullandı.

      Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı Keçiörengücü 3-2 kazanmıştı.    

Ümraniyespor 0 - Altınordu 1.

      Topu rakibine veren ve bekleyen Altınordu savunmada da kalecisiyle birlikte çok doğru durunca tek attı ve kazandı. Ümraniyespor, rakibinin yan top zafiyetinden nedense gol çıkartamadı.

      Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı Ümraniyespor 2-0 kazanmıştı.    

B.B.Erzurumspor 1 - Samsunspor 2.

      Fizik gücünü ve bireysel yeteneğini öne çıkaran takım olan Samsunspor kazandı. Erzurumspor, bu futboluyla ilk altı takım içinde kalamaz.

      Sezonun ilk yarısındaki karşılaşma 0-0 bitmişti.    

Menemenspor 3 - Boluspor 2.

      2’nci yarıya çıkarken Eray ve Bregu ikilisinde ısrar eden Boluspor 2’nci bölgeyi de rakibine kaptırınca 47’de 3-0 geriye düştü. Sonrasında iyi oynadığı uzun top futboluna dönünce farkı 1’e indirdi ama kaybetti. Bu sonuç, Teknik Direktör Reha Erginer’e yazar.

      Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı Boluspor 1-0 kazanmıştı.    

Bandırmaspor 3 - Tuzlaspor 1.

      Bloklar arasını açmayan ve kenarları etkili kullanan Bandırmaspor, rahat kazandı. Tuzlaspor da kenardan iyi oynadı ama karşı alana getirdiği topları, rakip ceza sahası önünde çok kaybetti.

      Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı da Bandırmaspor 3-0 kazanmıştı.    

Manisa FK 1 - Ankaragücü 1.

      Manisaspor, topu rakibe verip yakın ve temaslı oyunla rakibini hem durdurdu hem de ani atak fırsatı buldu ama kenarda oynayan ve de savunma anlayışı iyi olan oyuncularını kullanamayınca, son dakikada 2 puandan oldu. Ankaragücü de dış şutları tercih etseydi, skoru daha erken eşitleyip 3 puana uzanabilirdi.     

      Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı Ankaragücü 2-1 kazanmıştı.    

Bursaspor 2 - Balıkesirspor 1.

      Bursaspor’un erken gol bulmak için geride az adamla kalarak öne çıkması, savunmada doğru işler yapan Balıkesirspor’un işine yaradı ve çok kez bulduğu ani ataklardan ilk devreyi 1-0 önde kapattı. Bursaspor, ikinci yarıda olması gerekeni yaparak, rakibinin yan top zafiyeti iyi kullandı, kenardan gelerek oynamaya başladı ve golleri buldu.

      Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı da Bursaspor 2-0 kazanmıştı.    

Gençlerbirliği 1 - Kocaelispor 1.

      İki takım da oynadığı futbolu, rakibine kabul ettirmeye çalışınca hem pozisyon buldu hem de pozisyon verdi. Maçın hakkı da zaten 1’er puandı.

      Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı Gençlerbirliği 2-1 kazanmıştı.    

Adanaspor 1 - Eyüpspor 1.

      Eyüpspor’un kadrosunda, önceki maçlarda Umut Bulut’la beraber iyi futbol oynayan iki tane Enes’i var ve faydalanmıyor. Adanaspor, eksiklerine rağmen rakibinin sevmediği oyun şekli olan ‘üzerine giderek’ top oynayınca futbol şansını da yanında oldu.

      Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı Eyüpspor 1-0 kazanmıştı.    

 

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.