Açı Koleji’nin düzenlediği Kariyer Fuarı’nın bu yılki konuğu Ünlü Oyuncu Hakan Bilgin oldu. Bilgin, öğrencilere başarı hikayesini anlatarak çeşitli nasihatlerde bulundu.

26 Seçkin üniversite temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla Açı Koleji’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Kariyer Fuarı’na Ünlü Oyuncu Hakan Bilgin de katılım sağladı. Bilgin, öğrencilere başarı hikayelerini anlatarak meslek seçmeleri konusunda tavsiyeler verdi.

Açı Koleji tarafından bu yıl ikincisi yapılan Kariyer Fuarı; 26 seçkin üniversitenin temsilcileri, akademisyenler ve Türk sinemasının sevilen isimlerinden Ünlü Oyuncu Hakan Bilgin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Açı Koleji Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve Okul Müdürü Ali Sarıkaya’nın yaptığı açılış konuşması ile devam etti.

“BALIKESİR’DE İLK”

Gerçekleştirilen etkinliğin Balıkesir’de ilk kez bir okul tarafından özel olarak yapıldığını dile getiren Müdür Sarıkaya: “Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Açı Koleji Kariyer Fuarı; Balıkesir’de ilk kez bir okul tarafından özel olarak gerçekleştirilen bir organizasyondur. Balıkesir’de en dinamik ve yenilikçi okul olarak bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan onur duyduğumuzu belirtmek isterim” diye söyledi.

“TERCİHLERİMİZ HAYATIMIZI BELİRLER”

Üniversite için yapacağımız tercihlerin hayatımızı belirlediğine dikkat çeken Sarıkaya: “Kariyer planlarımız ve üniversite tercihlerimiz hayatımızı belirlemektedir. Öğrencilerimizi ilgi duydukları mesleklerle tanıştırmak, onların bu meslek hakkında bilgi edinmelerini sağlamak, hedef belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla ilgili mesleklerin değerli akademisyen ve üyelerini davet ederek öğrencilerimizin okuldan mezun olmadan önce bu meslekleri tanımalarına fırsat vermeyi amaçlamaktayız” dedi.

“EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ”

Gençleri kaliteli bir şekilde yetiştirip onları eğitmenin öncelikli görevleri olduğunu aktaran Sarıkaya: “Ülkemizin ve milletimizin geleceği olan gençlerimizi en iyi şekilde donatmak, yetiştirmek ve onların ufkunu açmak bizlerin öncelikli görevidir. Sadece bugünü anlamak yetmez, mutlaka geleceğe hazırlanmak, geleceği öngörme arayışı içinde olmak gerekir. Sevgili gençler, sizden ülkemizin aydınlık geleceğini oluşturan mihenk taşlarısınız. Düşünmekten, hayal kurmaktan, araştırmaktan, sorgulamaktan, çok çalışmaktan asla vazgeçmeyin. Sizlerin iyi bir mesleğe, iyi bir kariyere sahip olması ülkemizin daha iyi yerlere gelmesi ile aynı anlamı taşımaktadır” ifadelerine yer verdi.

HAKAN BİLGİN, ÖĞRENCİLERE NASİHATLER VERDİ

Ardından Hakan Bilgin, yaptığı söyleşide öğrencilerle bir araya geldi. Çocukluk yıllarından başlayarak bugünkü kariyerine geliş hikayesini anlatarak öğrencilere ilham kaynağı olan Bilgin, söyleşi sonunda kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Yapılan söyleşinin ardından öğrenciler, 26 üniversitenin kurduğu stantlarda temsilciler ile bir araya gelerek üniversiteler hakkında bilgi aldı, akademisyenlerle üniversite seçimi hakkında fikir alışverişinde bulundu.




KAYNAK: İHA