Yılların usta gazetecisi Suat Salgın, Türkiye’nin turizmde öncü şehirlerinden Antalya Belek’te ayran dahil 50 lira olan Ayvalık tostunun, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 80 ila 150 lira arasında satılmasına tepki gösterdi. Salgın, “Antalya’nın geneli fiyatlar konusunda Ayvalık ile karşılaştırıldığında inanılmaz ucuz. Ayvalık’taki herkes turizm pastasından hak ettiği payı alabilmek adına şapkasını önüne koyup düşünmek zorunda” dedi.

Balıkesir’in tanınmış gazetecilerinden, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Denetim Kurulu Üyesi, AA, İHA ve MAYHA Haber Ajansları Muhabiri Suat Salgın, bir iş gezisi için gittiği Türkiye’nin turizm merkezi Antalya’da fiyatların yaşadığı şehir Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden ucuz olmasını şaşkınla karşıladı.

Her yıl 10 milyon turist ağırlayan turizm cenneti Antalya’da fiyatların Ayvalık’a göre makul olduğunu çektiği video ile sosyal medyadan duyuran gazeteci Salgın, Ayvalık’ta kimi mekanlarda 150 liraya satılan coğrafi işaretli Ayvalık tostunun Antalya Belek’te ayran dahil 50 liraya satıldığını söyledi.

 

FİYATLAR ARASINDA UÇURUM VAR!

Gazeteci Suat Salgın, sadece gıda olarak değil, diğer konularda da Antalya’nın Ayvalık’tan daha ucuz olduğunu ifade etti.  Yaptığı açıklama ile yetkililere bu konuda görev almaya çağrı yapan Salgın, “Antalya’nın geneli fiyatlar konusunda Ayvalık ile karşılaştırıldığında inanılmaz ucuz. Üstelik burası Türkiye’nin turizm alanında ki başkenti sayılabilecek bir kent. İnanın Ayvalık Tostu’nu Antalya merkezde sadece 50 TL’ye yedik. Sadece bu bile Antalya ile Ayvalık arasındaki fiyat uçurumunu neredeyse gözler önüne seriyor diyebilirim. İşte bu yüzden sanırım Ayvalık’taki herkes turizm pastasından hak ettiği payı alabilmek adına şapkasını önüne koyup düşünmek zorunda. Sanırım Ayvalık’taki turizm, sanayi ve esnaf sivil toplum kuruluşları bu yönde yapılabilmesine inandıklarımı anlamış olmalı” ifadelerini kullandı.

 

HABER: İLKAN TOPRAK