PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 51'ncisi düzenlenen 'Postacı Yürüyüş Yarışması' Türkiye finali dün Avlu Balıkesir’de gerçekleştirildi. Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan yarışlarda derece elde eden postacılar ülkemizi Balkan Şampiyonasında temsil etme hakkı kazandı.

PTT A.Ş. Genel Müdürü Hakan Gülten, hem pandemi hem deprem zamanı PTT’nin görevinin ve öneminin bir kez daha görüldüğünü söyledi. Gülten sözlerini şu şekilde sürdürdü; “1840 yılından beri Türkiye’nin her yerinde farklı görevler üstlendik. 183 yıllık bir tarihimiz var. 183 yıl içerisinde deprem, savaş ne olursa olsun ülkenin içerisinde her hangi bir karışıklık durumu, zor şartlar ne olursa olsun biz vatandaşımızın iletişimi sağlamak amacıyla ülkemizde görev yapıyoruz. Postacılarımızın telaşı da bu iletişim gönderilerini ulaştırmak için çalışıyorlar. Postacılarımızın yürüyüşleri aslında bir insanların birbiriyle haberleşmesini sağlamak için bir telaşımız var. 25 binin üzerinde dağıtıcı arkadaşımız var. Bu dağıtıcılarımızın günlük ortalama diyelim ki 15 kilometre yol yapsınlar bir günde 384 bin kilometre olan Dünya’dan Ay’a olan mesafeyi kat ediyoruz. PTT teşkilatı olarak tüm çalışanlarımızın günlük sadece yürüyüşleri ile ilgili mesafeyi topladığımızda Dünya’dan Ay’a olan mesafe ediyor.  Bunun anlamı şu Dünya’nın herhangi bir yerinde birisi size Afrika’da, Kutuplar da nerde olursa olsun bir posta gönderisi gönderdiğinde merak etmeyin arkadaşlarımız size onu ulaştıracak demek” dedi.

Balıkesir’deki final yarışına Türkiye’deki 7 bölge ve 34 ilde gerçekleştirilen elemeler sonrası finaline katılmaya hak kazanan 67 posta dağıtıcısı katıldı. İlk olarak kadın posta dağıtıcıları oluşturulan parkurda yarıştı ve ardından da erkek posta dağıtıcıları dereceye girebilmek için yürüyüş ter döktü. Erkek posta dağıtıcıları 10 kilometre, kadın posta dağıtıcıları ise 5 kilometrelik parkurda yarıştı.

Yarışma sonunda erkeklerde Kadir Çolak birinci olurken, kadınlarda Gülşen Çerçi birinciliği elde etti.

HABER: AHMET ARZU