Balıkesir’in Savaştepe ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi muhtar adayı Muammer Sağlam, dağdan topladığı kanlıca mantarlarını seçmene dağıtarak 31 Mart yerel seçimleri için oy istedi.

Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde Cumhuriyet Mahallesinden muhtar adayı olan açıklayan 51 yaşındaki Muammer Sağlam, bir aydır her sabah evinden çıkarak ormana gidiyor. Balıkesir’de melki mantarı denilen, çam ve meşe ormanlarında yetişen kanlıca ve çam mantarını toplayan muhtar adayı Sağlam, mantarları ücretsiz olarak seçmenlere dağıtarak seçimlerde kendisine destek istiyor.

Muhtar adayı Sağlam; çalışmasıyla ilgili olarak “Şuanda melki sezonunda bulunuyoruz. Özellikle yaşlı olup ta mantara gidemeyen, bu sene mantar tadamadım diyen vatandaşlarımız için böyle bir çalışma başlattım. Ücretsiz olarak seçmenlerime mantar dağıtıyorum. Ben bunu bir hizmet olarak görüyorum. Takdir onların. Benim parada pulda gözüm yok. Onları çok seviyorum.” Dedi.

Ormandan topladığı melkileri mahallede bulunan yaşlıların evlerinin kapılarını tek tek çalarak dağıtan Muammer Sağlam’ın bu uygulaması mahalle halkı da beğenisini topluyor. Mahalle sakinlerinden Şuayip Çetin; “Biz dağa gidemiyoruz. Bize mantar getiriyor. Allah ondan razı olsun.” dedi.

HABER: HABER MERKEZİ