Balıkesir’in Susurluk ilçesine bağlı Karapürçek Mahallesi'nde ilk kez düzenlenen “Şalvar Gecesi” renkli görüntülere sahne oldu. Aynı şalvarları giyen kadınlar müzik eşliğinde gece boyunca eğlendi, finalde 10. Yıl Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi. Geleneksel kıyafetlere modern dokunuşlu bu etkinlik sosyal medyada da büyük ilgi gördü.
Balıkesir’in Susurluk ilçesine bağlı kırsal Karapürçek Mahallesi’nde yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla şalvar gecesi düzenlendi. Mahalle muhtarlığının düzenlediği şalvar gecesi için orkestra ve düğün salonu kiralandı.
ilk kez düzenlenen program renkli görüntüler sergiledi. Köydeki kadınlar ve misafir olarak köye gelen kadınların hepsi bir örnek giyinip köy meydanında hep birlikte eğlendi.
Karapürçek Mahalle Muhtarı Hakan Akrep düzenlenen şalvar gecesi için; “Mahallede yaşayan kadınların talebi üzerine bu etkinliği yaptık. Bir kumaşçı ile anlaştık ve önemli bir kısmı muhtarlıktan ödenerek aynı renk şalvarlar yaptırdık. Müzik sistemleri ve düğün salonu kiraladık. Köyümüzdeki kadınlar yanı sıra Dereköy, Bostandere, Adaköy ve Susurluk merkezden gelen misafirlerle birlikte 2 bin kişiyi aşan bir organizasyon oldu. İlk kez yapılan ve büyük ilgi gören şalvar gecesini gelecek yılda yapmayı planlıyoruz” dedi.
Öte yandan şalvar gecesinde gece geç saatlere kadar müzik eşliğinde gönüllerince eğlenen kadınlar programın sonunda Türk bayrakları eşliğinde 10. yıl marşını hep bir ağızdan söylediler.
HABER: BUSE ASLAN
Yorum yapın