Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “İnci Taneleri” adlı dizinin pavyon sahneleri genç kızlara kötü örnek olması gerekçesiyle şikayet sebebi oldu. Ankara Seymenler Kulübü Derneği Başkanı Şerafettin Demir, dizinin müstehcen sahnelerinden şikayetçi oldu.

Televizyon ve sinema sektörünün duayen isimlerinden olan Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı “İnci Taneleri” dizisi müstehcen sahneleri gerekçesiyle ikinci kez şikayet edildi. Dizinin ilk bölümü daha yayınlanmadan oyuncu Hazar Ergüçlü’nün pavyon dansı çok konuşulmuştu. Ardından dizinin yayınlanmasıyla şikayetlerin arkası kesilmedi. Ankara Seymenler Kulübü Derneği Başkan Şerafettin Demir, genç kızları pavyon kültürüne özendiriyor gerekçesiyle RTÜK’e başvuru yaptıklarını açıkladı. Daha öncesinde de pavyon sahneleri dolayısıyla şikayet edilirken şimdi de Mil Diyanet Sendikası tarafından suçlandı. Mil Diyanet Sendikası, müstehcenlik suçlamasıyla, İnci Taneleri dizisi hakkında RTÜK'e suç duyurusunda bulundu.

Mil Diyanet Sendikası Başkanı Celaleddin Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İnci Taneleri’yle ilgili şu sözlerine yer verdi; “Kanal D’de yayınlanan İnci Taneleri dizisi, müstehcen pavyon sahneleri ile büyük tepki çekti. Dizideki pavyon sahneleri ve danslar “Sizde hiç utanma yok mu” dedirtti. Dizinin yayından kaldırılması için harekete geçtik ve RTÜK'e başvuruda bulunduk. Manevi tahribatın tehlikeli boyutlara ulaştığı bir süreci yaşıyoruz. RTÜK bünyesinde mutlaka ‘Ahlak Denetim Kurulu’ oluşturulmalı ve buna benzer ahlaksız müstehcen diziler anında yayından kaldırılmalıdır. Mil Diyanet Sen olarak ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ eksenli çalışmalarımızı sürdürmeye ve bu bağlamda yetkilileri uyarmaya devam edeceğiz” dedi.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım…

HABER: BUSE ASLAN