Birlik Gazetesi olarak yaptığımız sokak röportajında vatandaşlara muhtarlıklar hakkında ne düşündüklerini sorduk. Her 10 kişiden 9’u muhtarlıkları gereksiz bulduğunu belirterek şehir merkezindeki muhtarlıkların kapatılmasını istedi.

İlk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği; Büyükşehirlerde muhtarlıkların kapatılması, kamuda tasarruf tedbirlerinin uygulanması ve e-devlet uygulamasının yaygınlaşmasıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenleme ile asgari ücret düzeyinde maaş almaya başlayan muhtarlarla ilgili olarak vatandaş günümüz koşullarında ihtiyaç duymadığı muhtarlık sisteminin en azından şehirlerde kapatılmasının uygun olacağını düşünüyor.

 

MUHTARLAR ARTIK

GEREKSİZ Mİ?

BİRLİK Gazetesi olarak yaptığımız sokak röportajında her 10 kişiden 9’u muhtarları gereksiz buldu. Balıkesirliler, günümüz teknoloji çağında muhtarlara ihtiyaç kalmadığını artık vatandaşlık anlamında her işlemin e-devlet üzerinden yapıldığını söyledi. Muhtarlıkların kaldırılmasıyla maaş tasarrufu da sağlanacağını ifade eden yurttaş bu beklentinin günden güne arttığına da dikkat çekti. Hal böyle olunca muhtarlıklara giden sayısı her geçen gün azalmakta.

Öte yandan gazetemizin yaptığı sokak röportajlarında vatandaşlara ‘en son ne zaman muhtarlığa gittiniz’ sorusuna genellikle ya hatırlamadıklarını ya da birkaç sene önce gittiklerini söylediler.

Balıkesirli vatandaşlar, ülke ekonomisinin sancılı olduğu bu dönemlerde devletin bütçesine katkıda bulunmak ve gereksiz para akışını durdurmak için şehir merkezindeki muhtarlıkların kapatılması; muhtarların sadece kırsal mahallelerde hizmet vermesinin daha doğru olacağına vurgu yaptılar.

 

HABER: HABER MERKEZİ