Balıkesir’de 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi beden eğitimi öğretmenleri Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın merkez Altıeylül ve Karesi ilçelerinde görev yapan beden eğitimi öğretmenleri arasındaki dayanışmayı ve birlikteliği arttırmak amacıyla düzenlediği kahvaltı dün Agiros Hotel’de gerçekleştirildi.

Etkinliğe Balıkesir Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Akif Şencan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Yahya Akduman, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Başkanı İrfan Sarıgül, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Milli Sporcu Yasemin Adar ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

Kahvaltı sonrası açılış konuşmasını yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Başkanı İrfan Sarıgül, etkinliği geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi. Sarıgül; “Beden eğitimi öğretmeni arkadaşlarımız spora yön veren çocuklar ile direk temas eden çocukların geleceği için gece gündüz çalışan beden eğitimi arkadaşlarımızla sürekli bir araya gelmemiz bizleri mutlu edecektir” dedi.

Daha sonra konuşan Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, başarılı sporcuları bulup açığa çıkaran beden eğitimi öğretmenleri ile antrenörlerin üstlendiği görevin önemine dikkat çekti. Müdür Arıcıoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Beden eğitimi öğretmenleri öğrencileri en iyi tanıyan, bilen onun yeteneğini en iyi gören kişilerdir. Dolayısıyla bütün şampiyonlar önce sizin süzgecinizden geçiyor. Bu çok önemli. Burada Yasemin Adar var şampiyonumuz, mutlaka bir beden eğitimi öğretmeni yada antrenörü sayesinde keşfedilmiş ve bu günlere gelmiştir. Bizim gururumuz olmuştur. Bizde Gençlik Spor Ailesi olarak, her zaman yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum”

Balıkesir Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Akif Şencan; ise “Bir spor kenti olan Balıkesir’imizde yetenekleri bulmak ve keşfetmek ve bunları spor dünyasına kazandırmak adına hepinizin bir görevi var. Bizde bugün bir parçası olmak adına hizleri desteklemek için bugün burada bulunuyoruz” dedi.

Programda son olarak konuşan Milli Sporcu Yasemin Adar, beden eğitimi öğretmenlerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Etkinlik karşılıklı sohbet ve sorunların konuşulmasıyla son buldu.




KAYNAK: İHA