PSG teknik direktörü Luis Enrique, final sonrası yaşanan gerginlikte Joao Pedro’yu yere itti.

Kulüpler Dünya Kupası Finalinde Gergin Anlar: Luis Enrique’ye Kırmızı Kart
2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde Chelsea ile Paris Saint-Germain arasında oynanan maçın ardından sahada gergin anlar yaşandı. Mücadeleyi 3-0 kazanan Chelsea’nin kutlamaları sırasında çıkan tartışmada, PSG teknik direktörü Luis Enrique, Chelsea’li futbolcu Joao Pedro’ya fiziki müdahalede bulundu.

Olay, New Jersey’deki MetLife Stadyumu’nda maçın hemen ardından yaşandı. Chelsea’li oyuncuların kupa sevinci sırasında PSG kalecisi Gianluigi Donnarumma ile Joao Pedro arasında başlayan tartışma büyüdü. Olayı ayırmaya çalışan Luis Enrique, bu sırada Joao Pedro’ya yüz ve boyun bölgesinden sert bir şekilde müdahale etti. Brezilyalı futbolcu yere düşerken, iki takım oyuncuları arasında da kısa süreli arbede yaşandı.

Hakem, Enrique’ye kırmızı kart gösterdi. Teknik direktörün maç sonrası yaptığı açıklamada, "Amacım oyuncuları ayırmaktı, olay büyüdü. Sahadaki stres yüksekti, önlenebilir bir durumdu," ifadelerini kullandı.

FIFA Soruşturma Başlatabilir
Daily Record’un haberine göre FIFA, yaşanan olayla ilgili disiplin soruşturması başlatmaya hazırlanıyor. Geçmişte Lille teknik direktörü Paulo Fonseca’nın benzer bir fiziki müdahale nedeniyle 9 ay futboldan men cezası almış olması, Enrique için de benzer bir yaptırım ihtimalini gündeme getirdi.

PSG’den Umutsuz Final
Finalde Chelsea, Cole Palmer’ın ilk yarıda attığı 2 gol ve Joao Pedro’nun golüyle 3-0’lık üstünlük kurdu. PSG’de Joao Neves 85. dakikada Marc Cucurella’ya yaptığı faul sonrası kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Turnuvada finale kadar 6 maçta 16 gol atan ve sadece 1 gol yiyen Fransız ekibi, finalde hem oyun hem disiplin açısından zor anlar yaşadı.

HABER: HABER MERKEZİ