ÇELPA Spor Kulübü; geçtiğimiz hafta sonu Mudanya’da düzenlenen Triatlon Türkiye Kupası Final müsabakalarında 6 kategoride kürsüye çıktı.

2017 yılından beri Balıkesir’de triatlon ve yüzme branşlarında faaliyet göstererek defalarca kez çeşitli başarıla imza atan ÇELPA Spor Kulübü; azimli ve disiplinli çalışmalarının sonucu katıldığı müsabakalarda kürsüden inmiyor. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta sonu Mudanya’da düzenlenen Mudanya Triatlonu Türkiye Kupası Final müsabakalarına katılan ÇELPA Spor Kulübü sporcuları 6 kategoride kürsüye çıktı. Genç Erkekler-A kategorisinde Türker Kemal Kıyak Türkiye 2’ncisi, Genç Kadınlar-B kategorisinde Elif Duru Seferler Türkiye 2’ncisi, Yıldız Erkekler kategorisinde Doruk Topaloğu Türkiye 1’incisi, Yıldız Kadınlar kategorisinde Rüya Coşkun Türkiye 2’ncisi, M3-A Erkekler kategorisinde Esat Başaran Türkiye 2’ncisi, M3-B Kadınlar kategorisinde Nisa Cebeci Türkiye 2’ncisi oldu.

2028 OLİMPİYATLARINA KATILACAK
SPORCU YETİŞTİRMEK İSTİYORLAR

Daha önce Yüzme ve Triatlon branşlarında birçok Türkiye derecesi elde eden Çepla Spor Kulübü Baş Antrenörü ve aynı zamanda Triatlon ve Yüzme Milli Takım Antrenörü İlker Sezen, haftanın 6 günü yaptıkları antrenmanların sonuçlarını aldıklarını belirterek hedeflerinin 2028 olimpiyatlarına katılacak sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi. Sezen: “Başarılarımızda sporcularımızın gayreti ve disiplini, ailelerinin ve sponsorumuzun desteği çok önemli. Haftanın altı günü hemen hemen çift antrenman yapıyoruz. Bunun neticelerini elde ettiğimiz başarılarla alıyoruz. Triatlon dünyada çok elit bir branş. Avrupa'da da keza öyle. Futboldan sonra en çok lisanslı sporcu bulunan bir branş. Zevkli bir branş olmasının yanı sıra sabır ve emek isteyen de bir spor dalı olarak dikkat çekiyor. Daha önce milli takıma bir çok sporcu kazandırdık. Bunların içinde Dünya 2.si, Avrupa ve Balkan şampiyonu olan sporcularımız var. Bundan sonraki hedefimiz 2028 Olimpiyatlarına katılabilecek sporcular yetiştirmek” dedi.

BALIKESİR’DE KAZANIP
BALIKESİR’E HARCIYORLAR

Çelmak Grup şirketleri sponsorluğunda çalışmalarını sürdüren, ÇELPA Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda Çelmak Tarım Mak. Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Çelik ise gençlere yatırım yapmaktan onur duyduklarını dile getirerek şu ifadelere yer verdi: “ÇELPA Spor Kulübü’nün sporcularını, ailelerini, antrenörlerini ve ekibini elde ettikleri başarıdan dolayı kutluyorum. Hep dile getirdiğimiz gibi sporda başarının sırrı altyapı ve altyapıya yapılan yatırımlardadır. Bizim sosyal sorumluluk ve sosyal ortaklık felsefemiz doğrultusunda ki vizyonumuz ‘Balıkesir’de kazanıyorsak, Balıkesir’e harcarız’, ‘Geleceğimiz olan gençlerimize yatırım yaparız’ şeklinde olmuştur. Bu vizyondan her zaman memnun kalmış ve özlemini duyduğumuz değerlere hizmet ettiğini görmekten mutlu olmuş durumdayız.”

HABER: SERMİN ASLAN