Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde (BANÜ) spor kültürünün yayılması ve bu kültürün bir ürünü olarak dostluk ve dayanışma bilincinin yerleştirilmesi amacıyla futbol dostluk maçı düzenlendi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde 2024-2025 Eğitim-Öğretim döneminin başlangıcıyla birlikte sporun ruhunu ve dinamizmini her alanda yayma kararlılığı ile düzenlediği etkinliğe; BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yağmur Akkoyunlu ile öğrenciler ve personel katılım sağladı. BANÜ personeli ve öğrencilerinden oluşan Üniversite Takımımız ile Bandırma’ya Türkiye genelinde düzenlenen çeşitli turnuvalarda başarıyla temsil eden Bandırma Gençlerbirliği Masterlar futbol takımları arasında düzenlenen müsabaka renkli görüntülere sahne oldu.

BANÜ Spor Vadisi futbol sahasında düzenlenen müsabaka öncesi konuşan Rektör Boz, sporun sadece rekabet değil, aynı zamanda bir birliktelik ve paylaşım kültürü olduğunu vurgulayarak; “Üniversitemiz, sporun geliştirilmesi ve sporcu ruhunun desteklenmesi konularında azimle ilerlemekte, bu tür etkinliklerle toplumsal bağlılık ve dayanışma bilincini pekiştirmektedir. Sporun insanları bir araya getiren ve ortak bir hedef etrafında kenetleyen eşsiz bir güç olduğuna inanarak, gelecekte birçok organizasyona ev sahipliği yapmayı planlıyoruz. Tüm öğrencilerimizi ve çalışanlarımızı bu spor ekinliklerine davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Birlik ve beraberlik rüzgarının estiği müsabaka, 2-1 Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Takımı lehine sonuçlansa da kazanan ‘dostluk’ oldu.

 

HABER: BUSE ASLAN