Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkinde 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 11 kişi öldü, 7'si ağır 57 kişi yaralandı. Adalat Bakanı Yılmaz Tunç kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Kuzey Marmara Otoyolu’nda henüz sebebi bilinmeyen İstanbul yönü Dağdibi mevkisinde aralarında 3 otobüs ve 1 TIR'ın da bulunduğu 7 araç zincirleme kaza yaptı. Kaza nedeniyle otoyol ulaşıma kapatıldı.

Kazayla ilgi açıklama yapan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, kazada 10 kişinin hayatını kaybettiği ve 57 kişinin yaralandığını söyledi. Sakarya Valisi kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, yaralıların hastaneye sevk edildiğinin ve ekiplerin kaza çalışmalarını sürdüğünü belirtti. Vali Karadeniz katıldığı bir canlı yayın programında, 7 kişinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda ise şu sözlerine yer verdi; “Kuzey Marmara yolu Sakarya mevkiinde 11 vatandaşımızın vefat ettiği, 7’si ağır 57 vatandaşımızın yaralandığı aşırı sis sebebiyle birden çok aracın karıştığı trafik kazasında vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kaza ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde üç Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir” dedi.

 

Öte yandan gelen açıklamalarda kazanın yoğun sisten kaynaklı olduğu da bildirildi.

 

HABER: HABER MERKEZİ