2024 yılına sayılı günler kala milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren yeni asgari ücrette yüzde 40’ta uzlaşıldı. Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni asgari ücret için 1 bin TL refah payı talimatı verdi. Peki asgari ücret kaç para olacak detaylar haberimizde…

Yeni yıla sayılı günler kala doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren yeni asgari ücret için geri sayım başladı. 11 Aralık’ta yapılan ilk toplantıdan sonra ikinci toplantı 18 Aralık’ta yapılmıştı. Üçüncü toplantı için tarih henüz belli olmadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret için herhangi bir açıklama yapmadı. Işıkhan asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklamada; “Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısı için henüz karar almış değiliz. Ekipler çalışıyor. İnşallah bu hafta içinde açıklamayı arzu ediyoruz. Bir rakam yok, komisyonumuz çalışıyor.
Şu an paylaşacak bir şeyimiz yok çünkü o zaman Asgari Ücret Tespit Komisyonumuza haksızlık etmiş oluruz. Çalışıyorlar. Geldiği zaman da biz 3 taraf olarak yan yana geleceğiz, kararı verip, açıklayacağız."

 

ASGARİ ÜCRETE TEK ZAM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete önümüzdeki yıl tek zam yapılacağını duyurdu. Işıkhan yaptığı açıklamalarında ikinci bir zamma ihtiyaç olmadığını söyleyerek, tüm parametrelerin iyi yönde gittiğini vurguladı.

2024 yılında yapılacak olan asgari ücret zammı oranı yüzde 40’ta uzlaşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni asgari ücret için 1 bin TL refah payı talimatı verdi.

 

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret halen net 11 bin 402 TL olarak uygulanıyor. Asgari ücrete gelecek zam oranlarına göre oluşacak net ve brüt rakamlar ise şu şekilde:

Yüzde 35’lik zamda asgari ücret 15 bin 392 lira
Yüzde 40’lık zamda 15 bin 962 lira
Yüzde 45’lik zamda 16 bin 532 lira
Yüzde 50’lik zamda 17 bin 103 lira
Yüzde 55’lik zamda ise 17 bin 673 lira olacak.

 

HABER: BUSE ASLAN