Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları ile annelere yönelik yeni çalışmalar planlanıyor. Bu kapsamda yeni anne olanlara hazırlanan pakette: doğum izninin 1 yıla çıkarılması, maaşta iyileştirme, kreş ya da kira destek yardımı yer alıyor.

Azalan doğum oranları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a gerekli çalışmaları yapması için talimat verdi.   

Talimatlar doğrultusunda, Ak Parti’nin son MYK toplantısının gündeminden biri de azalan doğum oranıydı. Yapılan toplantıda ücretli doğum izninin 4 aydan 1 yıla çıkarılması önerildi. Yapılan öneriye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de olumlu baktığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre Bakan Göktaş, Ak Parti strateji ekibine, ücretli doğum izni süresinin 4 aydan 1 yıla çıkarılması konusunda atılabilecek adımlar hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından Ak Parti kurmayları bu sürecin doğum izniyle sınırlı kalmaması gerektiğini ifade ederek ikinci ve üçüncü çocuğa da devlet desteği verilmesi gerektiğini savundu. Toplantıda ayrıca kreş veya kira desteği ya da kadının özlük hakkı ile beraber maaşında yapılabilecek bazı düzenlemeler de ele alındı.

Ak Parti kurmayları, konu ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Sadece doğum izni değil, kadınlarımız çocuk sahibi olmak istiyor. Kreş desteği, çalışan desteği, kira desteği. Kadın çalışıyor, çocuk sahibi olmak istiyor ama bakıcıların maaşı 30-40 bin liradan aşağı değil. İkinci ve üçüncü çocuğa destek verilmesi lazım. Aile Bakanlığı’nın bir sürü bütçesi var. Konu sadece doğum iznini uzatmak değil.”

HABER: HABER MERKEZİ