Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu Yeşilay Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Ustaoğlu mesajında şunları kaydetti; “Madde bağımlılığı tüm dünyada büyük bir sorun haline gelmiştir. Bu bağımlılığa en çok kapılan gençlerin ve çocuk, yetişkin bütün bireylerin uzak durması, kendi sağlıklarına zarar vermemeleri toplumun gelişmesinde büyük bir rol oynar. Sağlıksız bir neslin hiçbir alanda başarılı olması beklenemez.

Madde bağımlılığı psikolojik, sosyolojik ve ekonomik boyutlarıyla bütün dünya için ortak bir sorundur. Bu sorunla başa çıkmak için Balıkesir Valiliği büyük uğraşlar vererek madde bağımlılığı ile mücadele ediyor. Toplumun daha başarılı olması için sağlıklı bireylere ve özellikle sağlıklı gençlere ihtiyacı vardır.

Devletin öncelikli hedefi sağlıklı neslin devamını getirmek ve bunun devamını sağlamaktır. 5 Mart 1920 tarihinde Hilal-i Ahdar adıyla kurulan Yeşilay Cemiyeti'nin 104’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamaktayız. 5 Mart 1920 tarihinde kurulan Yeşilay, daha sonralarında mücadele alanını genişleterek sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve kumar bağımlılığı karşısında toplumun sağlığını korumak için faaliyetlere geçmiştir.

Gençlerin bu bağımlılıktan hem uzak durması hem de kurtulması için gençlere yönelik açılmış spor, resim, müzik gibi ilgi alanlarına ayırılabilecek devletin kurduğu gençlik merkezlerine yönlendirilmelidir. Yeşilay Danışmanlık merkezlerine bağımlı bireylerin bu sorunlarıyla mücadele etmesi adına ücretsiz olarak psikolojik ve sosyal destek sağlamakta, danışanların yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı olunmakta.

Toplumun yapı taşı olan ailelerin başta olmak üzere bu bağımlılıklardan kurtulması toplumuzda büyük rol oynamaktadır. Bağımlı bir aile içerisinde huzur, anlayış ve tahammül seviyesi bir hayli düşmekte olmasından kaynaklı mutsuz ve sağlıksız bir nesil sürekli olarak devam etmektedir."

 

HABER: HABER MERKEZİ