“Yeni Doğan Çetesi” olarak bilinen bebek katillerine karşı tepkiler giderek artıyor. Son olarak Balıkesir’de sağlık çalışanları, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri meydanlara inerek bebek katillerinin en ağır cezayı almalarını istedi. Türkiye’de Birleşik Kamu-İş Temsilcisi Sinan Karakaya, davanın peşini bırakmayacaklarını ifade ederken temel sorunun çürüyen sağlık sistemi olduğuna dikkat çekti.

Balıkesir’de “Yeni Doğan Çetesi” olarak bilinen sağlık skandalına yönelik ortak bir basın açıklaması yapıldı. sağlık çalışanları, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı basın açıklaması AHP meydanında yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Burada basın açıklamasını okuyan Birleşik Kamu-İş Balıkesir İl Temsilcisi ve Eğitim İş Şube Sekreteri Sinan Karakaya, "Yeni Doğan Çetesi" skandalını sert bir dille eleştirdi. Karakaya, Türkiye’nin sağlık sisteminde yaşanan çürümenin ve denetimsizliğin, bebeklerin hayatını tehdit eden olaylara yol açtığını vurguladı.

Eğitim İş Şube Sekreteri Sinan Karakaya, hükümetin sağlık ve eğitim gibi temel hizmetleri özelleştirmesinin, bu alanları rant kapısına dönüştürdüğünü belirtti. Kamu kurumlarının, "yerli ve milli" söylemiyle özelleştirilmesinin, sağlık hizmetlerinin kalitesini düşürdüğünü söyleyen Karakaya, güvenliğini tehdit ettiğini ifade etti.

“YAPILAN AÇIKLAMALAR İNANDIRICI DEĞİL”

“Yeni doğan çetesi” olarak adlandırılan suç şebekesinin, denetimsizlik ortamından nasıl güç aldığını anlatan Eğitim İş Şube Sekreteri Sinan Karakaya, bu durumun bebeklerin sağlığını hiçe sayan bir sistemin varlığını ortaya koyduğunu dile getirdi. Olayın ardından yapılan açıklamaların inandırıcı olmadığını belirten Karakaya, sağlık bakanlığının bu konuda kamuoyunu daha fazla bilgilendirmesi gerektiğini vurguladı.

“SORUMLULAR HESAP VERMELİ!”

Birleşik Kamu-İş Balıkesir İl Temsilcisi Sinan Karakaya, bu tür insanlık dışı olayların sorumlularının hesap vermesi gerektiğini belirtti. Skandalın kamuoyunda yarattığı infialin, adalet talebini yükselttiğine dikkat çeken Karakaya, Sağlık Bakanı ve o dönemdeki diğer yetkililerin derhal istifa etmesi gerektiğini ifade ederek bu tür skandallara zemin hazırlayan politikaların gözden geçirilmesini talep etti.

Birleşik Kamu-İş olarak, bu tür rezaletlerin üstünün örtülmesine izin vermeyeceklerini belirten Birleşik Kamu-İş Balıkesir İl Temsilcisi ve Eğitim İş Şube Sekreteri Sinan Karakaya, tüm sorumluların adalet önüne çıkarılmasını istediklerini ve toplumun bu tür olaylara karşı duyarlı olmasının ve adaletin sağlanması için sesini yükseltmesinin önemini vurgulayarak sözlerini sonlandırdı.

HABER: BUSE ASLAN