BANÜ’de gerçekleştirilen “Bel Okulu: Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu’nun 30 Yıllık Deneyiminden" konferansında katılımcılar, toplumda yaygın olarak görülen bel ağrısı ile ilgili dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgilendirildi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ), "Türkiye Yüzyılının Başında" seminer serisi kapsamında “Bel Okulu: Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu’nun 30 Yıllık Deneyiminden" isimli konferans düzenledi. Konferansta konuşmacı olarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu yer aldı. Etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Genel Sekreter Vekili Faruk Küçük, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Eseceli, Haliç Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili ve Spor Bilimleri Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Nurettin Konar, akademik ve idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Ardından Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, “Bel Okulu” isimli sunumunu gerçekleştirdi. Karamehmetoğlu, kişilerin bellerini tanıdıkları, bel ağrısı olmaması için nasıl önlemler almaları, bel ağrısı olduğunda ne yapmaları gerektiğini gösteren bir eğitim ve öğretim programı olan Bel Okulu’nda yaygın görülen sağlık sorunlarından biri olan bel ağrısı ve bel ağrısı nedeniyle meydana gelen iş gücü kayıplarını engellemeyi amaç edindiğini belirtti. Kişilerin, Bel Okulu’nda belini tanıması ve nasıl korunacağı hakkında bilgi sahibi olmasını hedeflediklerini söyledi.

Toplumun büyük bir çoğunluğunda bel ağrısı olduğunu kaydeden Karamehmetoğlu, bel ağrısına sebep olan ve toplumda yaygın olarak yapılan hataları katılımcılara aktardı. Bel ve boyun sağlığı için dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgi veren Karamehmetoğlu, uzun süre aynı pozisyonda kalınmaması, kaldırma tekniklerinin öğrenilmesi, omurgaların dikkatle korunması, ağrı olmadığında da egzersiz yapılması gerektiği, yüzce ve spor gibi bele iyi gelen spor aktivitelerinin düzenli olarak yapılması gerektiğini söyledi. Soru cevap olarak ilerleyen programın devamında Karamehmetoğlu, katılımcıların sorularını yanıtladı. Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu’nun, Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu’na kitap ve teşekkür belgesi takdim etmesinin ardından sona erdi.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER