Balıkesir Tabip Odası’nın seçimli olağan genel kurulu yapıldı. Sandık başına giden hekimler yeni dönem yönetimini belirledi.

Balıkesir Tabip Odası Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. İki gün süren kongrenin ilk günü olan Cumartesi günü Tabip Odası Hizmet Binasında Dr. Necdet Uçan başkanlığındaki mevcut yönetim çalışma raporunu üyeler sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede Başkanlık Divanı Dr. Mustafa Nazif Gökçe, Dr. Aydın Şavklı ve Dr. Özcan Yılmaz’dan oluştu.

Daha sonra Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan bir açılış konuşması yaptı. Görev yaptıkları dönem içerisinde hep yapıcı olmaya çalıştıklarından bahseden Uçan, özellikle sağlıkta şiddet konusunda gerçekleştirdikleri eylem, basın açıklaması ve şiddete uğrayan meslektaşlarına dönük sundukları destekleri dile getirdi.

Başkan Uçan, ayrıca sağlıkta şiddet konusunda açılan kazanılan davalardan örnekler verdi. Oda olarak yaptıkları faaliyetlerden de bahseden Uçan, ayrıca Savaştepe İlçesi Ceylan Parkı içine yaptırılan Tıbbiyeli Hikmet Boran anıtı yanı sıra Tıbbiyeli Hikmet’i daha fazla tanıtmak ve duyurmak için yaptıkları çalışmaları anlattı.

Genel Kurulda daha sonra çalışma raporu, yıllık bilanço, denetim kurulu raporları ve tahmini bütçe ayrı ayrı ibrası gerçekleştirildi.

Genel Kurulun ikinci gününde ise Balıkesir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda seçim yapıldı. İki ayrı hekim grubunun yarıştığı Balıkesir Tabip Odası seçimleri çarşaf liste yönetimiyle yapıldı.

HABER: HABER MERKEZİ