CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı; yeni doğan bebek çetesi hakkında konuştu. CHP’li Sarı, tüm bu yaşananlardan AK Parti iktidarını sorumlu tuttu.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, ülkenin gündemine oturan yeni doğan çetesi hakkında sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu. Tüm bu yaşananlardan AK Parti iktidarını sorumlu tutan CHP’li Sarı, şu ifadelere yer verdi: “Para için şimdilik 12, belki bilinmeyen birçok bebeğin ölümüne sebep olan bir çete İstanbul’un göbeğindeki hastanelerden can alıyor. Şu anki Sağlık Bakanı Memişoğlu, o zaman il müdürü ve kimsenin bu çeteden haberi olmuyor! Denetim yok! Ceza yok! Ölen bebeklerin hesabını kim verecek?”

SUÇLULARIN AKP’LİLERLE BOY BOY FOTOĞRAFLARI ÇIKIYOR

Sözlerinin devamında yeni doğan çetesi suçlularının AKP’lilerle boy boy fotoğrafları çıktığını dile getiren CHP’li Sarı: “Çete hakkında işlem yapmak isteyen savcı makamında tehdit ediliyor, tehdit eden kişinin AKP’li isimlerle boy boy fotoğrafları ortaya çıkıyor! AKP iktidarı bir toplum sağlığı sorunudur, denetimsizlik nedeniyle işlenen bu cinayetlerin de müsebbiblerindendir” dedi.

BAKAN MEMİŞOĞLU İSTİFA ETMELİDİR

Son olarak Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun istifa etmesi gerektiğini söyleyen CHP’li Sarı, konuşmasını şöyle tamamladı: “Şimdi hangi anne yeni doğan bebeğini gönlü rahat biçimde hastaneye emanet edebilir? İktidarın sebep olduğu toplumsal çürümüşlük her geçen gün kanımızı dondurmaya devam ediyor! Sağlık Bakanı Memişoğlu, İl Müdürü olmasına rağmen ruhu bile duymadan işlenen bu cinayetler için acilen istifa etmek zorundadır! Kan donduran bu çetenin eylemlerinin AKP'nin denetimsiz, çürümüş sağlık sisteminin eseri olduğunu kimse unutmasın!”

HABER: BUSE ASLAN