CHP Karesi İlçe Kongresi bugün Karesi AVM toplantı salonunda yapıldı. Kongrede konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde arzu edilen sonuç alınamasa da Balıkesir’in üzerine düşeni yaptığını ve Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy aldığını söyledi.

Konuşmasında değişimcilere de seslenen Milletvekili Sarı, “Herkesin ağzında bir değişi bir dönüşüm bir yenilenme çağrısı var ama kendisi hariç değişim istiyor. Değişim emekten, mücadeleden yapıklarımızdan başlayacak” dedi.

Sarı sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Balıkesir’de 25 bine yakın oyumuz arttı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 52 gibi bir oy oranına ulaştık. Ama bu bizler için yeterli değil Türkiye siyaseti içinde yeterli olmadı. Bugün geçmişten ders alarak gelecekte ne yapacağımıza konusunda doğru kararlar almak zorundayız. Bu kaybettiğimiz son seçim olsun. Bunun içinde dünden bugüne bir şeyleri değiştirmemiz lazım. Herkesin ağzında bir değişi bir dönüşüm bir yenilenme çağrısı var ama kendisi hariç değişim istiyor. Ben kalayım kalanı değişsin istiyor. Değişim emekten, mücadeleden yapıklarımızdan başlayacak.

Önce sorunu kendimizde arayacağız. Aynanın karşısına geçelim. Heyecanımız, umudumuz kongre için çok yüksek ama aynı heyecanı bundan sonra seçimlerde göstermeliyiz. Bir şeyler değişmeli mi değişmeli. Sandık görevi almayan delege olmasın, emek vermeyen arkadaşlarımıza yetki de vermeyelim, partinin geleceği için karar alacaksak parti için emek vermemiz lazım. Yıllardır il başkanlığı yaptım gelin sokak sokak çalışma yapalım dediğimizde sürekli bir direnç vardı. Ama bugün görüyorum mahalle mahalle kapı kapı çalışmalar yapıldı. Niçin ilçe başkanlığı koltuğunu alalım diye. Hedef ne iktidarımızı korumak. Biz ne istiyoruz CHP’yi iktidar yapmak istiyoruz. O zaman ne yapmamız gerekiyor tavır ve tutularımızda bazı şeyleri değiştirmemiz gerekiyor. Bugün 100 yıllık gelenekten geliyoruz. Biz bu 100 yıllık geleneğin savunucu ve neferleriyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da başlattığı yürüyüş daha bitmedi. Bu ülkede gerici anlayışa karşı empeyalizm anlayışa karşı faşizme karşı zorbalığa karşı saltana karşı bu mücadele hala devam ediyor. Biz kazanacağız onlar kaybedecek kimsenin şüphesi olmasın. Ama zaferi inananlar kazanır. Biz inanıyoruz, ben inanıyorum, siz de inanıyorsanız ilk önce yerel seçimlerde Karesi’de Altıeyül’de Büyükşehir’de tarih yazacağız. Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Balıkesir’den büyük bir tokat çakacağız. Eze eze kazanacağız kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

HABER: GÜLTEN İMREN

 




KAYNAK: İHA