CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, yayınladığı mesaj ile Kuvayı Milliye Günü’nü kutladı.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde ulusal direnişin destansı gücü Kuvayı Milliye’nin gününü kutlamanın onurunu yaşadıklarını söyledi. CHP’li Sarı, “Balıkesir, Kuvayı Milliye'nin en güçlü, en kuvvetli, en kahraman halkası, Başkentidir!  Balıkesir’in kahramanlığı İstiklal Madalyası onuru ile taçlandırılmalıdır” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Kuvayı Milliye Günü nedeniyle yayımladığı mesajında Balıkesirli hemşehrilerinin Kuvayı Milliye Gününü kutladı. “Kuvayı Milliye meşalesi 15 Mayıs 1919'da Balıkesir'de yakılmıştır. Bu ateş, vatanı işgal edilmiş, bağımsızlığı ve özgürlüğü elinden alınmış bir milletin yeniden doğuşunu simgeler” dediği mesajında şunları dile getirdi:

“Balıkesir halkı, Alacamescit’e 41 adamın öncülüğündeki Kuvayı Milliye ateşi daha sonra tüm Türkiye’ye yayılmış, ilk silahlı direnişi başlatan Balıkesirliler, cepheler kurarak, varını yoğunu vatan savunmasına adayarak bu mücadelenin öncülüğünü yapmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın ilk kurşunu Ayvalık'ta, son kurşunu ise Bandırma'da atılmış, Ayvalık, Soma, Akhisar ve İvrindi cephelerinde 14 ay boyunca kahramanca mücadele edilerek işgal ordusu yıpratılmıştır.  Balıkesirlilerin bu vatanseverlik duygusu ve kahramanca mücadelesi tarihe altın harflerle yazılmıştır. Şehit ve gazilerimiz, canlarını feda ederek bize bu kutsal vatanı ve bağımsızlığı armağan etmişlerdir. Milli Mücadele döneminde ilk kıvılcımın yakıldığı şehir olan memleketimiz Balıkesir'de Kuvayı Milliye Günü’nü kutlamak bizim için büyük bir onurdur.

Milletvekili Sarı, “Bugün, bir kez daha hatırlatmak isterim ki; Balıkesir, Kuvayı Milliye'nin en güçlü, en kuvvetli, en kahraman halkası, Başkentidir!  Balıkesir’in kahramanlığı İstiklal Madalyası onuru ile taçlandırılmalıdır. Balıkesir'in İstiklal Madalyası ile onurlandırılması talebi vardır. Bu talep, Türk Milletinin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin 28.Dönemde TBMM’ye verdiği ilk kanun teklifi olarak gündeme alınmayı beklemektedir. İstiklal Madalyası onurunu her Balıkesirli göğsünde taşımak istiyor. Bu bir vefa borcudur. İstiklal Madalyası, Kurtuluş Savaşı'nda şehit ve gazilerimize duyduğumuz minnetin bir ifadesi ve bu büyük mücadelenin simgesi olacaktır. İstiklal Madalyası, siyasi görüş gözetmeksizin tüm Balıkesirliler tarafından yürekten destekleniyor ve isteniyor. Her partiden milletvekillerimiz, akademisyenlerimiz, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve hemşehrilerimiz bu konuda birlik ve beraberlik içindedirler. Balıkesir'in İstiklal Madalyası'nı hak ettiğine dair hiçbir şüphe yoktur. Bu onur, sadece Balıkesir'e değil, tüm ulusumuza gurur verecektir. Şanlı tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan Kuvayı Milliye Gününde başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyor, Balıkesirli hemşehrilerimin Kuvayı Milliye Gününü kutluyorum.”

HABER: SERMİN ASLAN