Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, son dönemde muhafazakar milliyetçi olan Cumhur İttifakı ve çağdaş kesim diye adlandırılan Millet İttifakından kopanların Vatan Partisi etrafında toplandığını söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Balıkesir İl Başkanlığınca düzenlediği “Türkiye’nin Çıkış Yolu” konulu konferansına katıldı.  Tuna Pala, Gümüş Salonda yapılan konferansta konuşan Genel Başkan Perinçek, hem iktidar olan AK Parti hükümetini hem muhalefet olan CHP ve İYİ Part’yi eleştirdi.

Sorunların çözümünün Vatan Partisi olduğunu ifade eden Perinçek özetle şunları dile getirdi: “Türkiye tarihi kararların, tarihi gelişmelerin eşiğindedir. Bir mevcut sistem bitti. Hangi sistem bitti Turgut Özal’ın 1980’de kurduğu Dünya ekonomisi ile bütünleşme diye adlandırdıkları sistem. Türkiye’nin ekonomik, siyasi, güvenlik sınırlarını kaldırma kapıyı, pencereyi açmak. İçerideki programın özü olarak ta üreticileri kambur ilan etmek. Üreticiyi kambur ilan eden sistem bitmiştir. O sistem duvara dayandı. Haziran ayında 475 milyar dolar Türkiye’nin dış borcu vardı aşağı-yukarı 500 milyar doları buldu ve Türkiye bir çıkmaza sokuldu. Tabi bu Türkiye’nin çıkmazı değil AK Parti’nin, Tayyip Erdoğan’ın çıkmazı, sistemin çıkmazıdır.

Sistem bitti ama yalnız iktidarı ile bitmedi. Sözde muhalefetiyle Atlantikçi sistemin içinde olan muhalefetiyle bitti. K Parti yönetimi Turgut Özal’ın programını devam ettirdi ve o programın Türkiye’nin sorunlarını çözemeyeceği apaçık gerçeklerle karşımıza çıkmış bulunuyor.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin temsil ettiği 6’lı masa diye de anılan bizim Biden tayfası dediğimiz o takımın da Türkiye’nin önüne koyduğu bir çözüm yok. Daha doğrusu koydukları çözüm AK Parti’nin çözümünün daha da koyusu Atlantik sistemi içerisinde hukuki düzenlemeler Atlantik efendilerine göre, küresel efendilere göre böylece daha kolay para, dış borç temin ederiz diyerek çıkmazı daha da düğümleyen siyasetleri, programları temsil ediyor.

 

MUHALEFETE YÜKLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurultayı o çıkmaza giren partinin kurultayı. Atlantik sisteminin zavallılığını ortaya koydular. Gidende Atlantikçi, gelen de Atlantikçi. Gidende Şangay işbirliği Asya’ya karşı tavırlıydı Özgür Özel’de aynı programı ve siyaseti savunuyor. FETÖ ile ikisi de beraber, PKK ile kol kola, selamlar Demirtaş’a selamlar bölücülüğe. Dolayısıyla o muhalefet Türkiye için bir çözüm değil.

Dolayısıyla sistem hem ekonomik bakımdan bitti. Hem Türkiye’nin güvenliğini sağlama yeteneğini kaybetmiş bulunuyor hem de muhalif olduğunu söyleyen ama sistem içinde bulunan CHP ve İYİ Parti açısından sistemin bir çözümü yok.

Dolayısıyla Türkiye bir çözümün eşiğine geldi, bir kararın eşiğine geldik ve o kararı Türk milleti verecek.

Burada Vatan Partisi önder konumlarda. Neden dereniz hem muhafazakar milliyetçi kesimle Vatan Partisi’nin ilişkileri arkada kalan dönemde oluştu. Muhafazakar milliyetçi kesimde Vatan Partisi’ne güven oluşturdu. Laiklik vurgusunu öne alan, çağdaş diye anılan kesimlerinde vatan partisine yaklaştığını görüyoruz. Vatan Partisi üretici hareketlerinin içindedir bunu görüyoruz. Bu Vatan Partisi’nin özel durumudur.”




KAYNAK: İHA