Kılıçdaroğlu’nun prensi CHP’nin Balıkesir’deki en büyük kozu Ahmet Akın’ın bundan sonraki süreçteki konumu ve durumu Özgür Özel’in Genel Başkan seçilmesiyle belirsizliğe girdi.

Balıkesir siyasetinin son dönemdeki en “talihsiz” ismi hiç kuşkusuz CHP’li Ahmet Akın.

 

HERŞEY İYİ PARTİ’YE

GEÇMESİYLE BAŞLADI

2018 yılında TBMM'de beş milletvekili olan İYİ Parti'nin grup kurabilmesi ve 24 Haziran'a alınan seçimlere katılmasının önündeki engeli kaldırmak adına CHP'den 15 milletvekili İYİ Parti'ye geçti. Bu milletvekilleri içinde en dikkat çeken isim Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın oldu. Demokrasi görevini tamamlayan 15’liler daha sonra yuvaya döndü ve bu süreci üstelenen Akın Genel Başkan Baş Danışmanlığı görevine getirildi.

 

GEL AHMET

GİT AHMET

2019 yerel seçimlerine gelindiğinde Balıkesir’in en kırsal kesiminde bile adı Büyükşehir Belediye Başkanı olarak konuşulan Ahmet Akın, partisince adaylığı açıklanmasının ardından İYİ Parti ile yapılan ittifak sonrası Balıkesir’in İYİ Parti’ye bırakılmasıyla adaylığı geri çekildi. Bu dönemde çokça eleştirilen Akın, sokaklarda “gel Ahmet git Ahmet” sözleriyle anılırken partideki yükselişi! ise devam etti. Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı çekilen Akın, CHP’de Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.

 

BAKAN OLACAK DİYE

LİSTEYE ALINMADI

Öte yandan Mayıs ayında yapılan Milletvekili seçimlerinde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması halinde Bakan olacağı açıklanan ve sırf bu sebepten milletvekili listelerine yazılmayan Ahmet Akın, seçimin kaybedilmesiyle birlikte hem bakanlık hayalinden hem milletvekili ünvanından oldu.

Yakın dönemde adı sıkça İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına geçen Ahmet Akın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Balıkesir’e aday gösterileceği net bir şekilde ifade edildi.

Ancak tarihe geçen CHP’nin 38. Kurultay’ında Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci turda değşimcilerin adayı Özgür Özel’e kaybetmesiyle karşı grupta yer alan Kılıçdaoğlu’nun presi Ahmet Akın’ın bundan sonraki siyasi geleceği belirsizliğe düştü.

 

AHMET AKIN

HALA HERKESE YAKIN

Diğer yandan CHP’nin halen Balıkesir’deki en büyük kozu olan Ahmet Akın’ın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılırken, Akın’ın halk ve seçmen nezdinde büyük bir karşılığı olduğunu kimse inkar edemez.

Özgür Özel’in CHP’nin yeni genel başkanı olması sonrasında yerel seçimler için başlatacağı seferberlik hamlesi bu noktada büyük önem taşıyor.

Balıkesir’de CHP ile İYİ Parti’nin iş birliği sonrası ortak aday olarak Ahmet Akın’ın Büyükşehir Belediye Başkanı aday gösterilmesi sonucunda şansının yüksek olduğu Balıkesir sokaklarında sıkça konuşuluyor.

 

HABER MERKEZİ